Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+

A főzelékhez

1 kg fagyasztott zöldborsó
1 csokor petrezselyem
120 g vaj
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi pirospaprika
2 tk só
1 ½ tk cukor
200 ml víz
500 ml tej
1 ½ ek liszt
200 ml tejszín

A csirkéhez

600 g csirkemell
borsikafű (csombor)
2 ek paradicsompüré
1 ½ - 2 ek liszt
2 - 3 ek olaj
50 g vaj
200 ml tejszín
kevés tej
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Klasszik zöldborsófőzelék

A zöldborsófőzelék a személyes kedvencem, így nagy örömmel főzöm meg nektek az én változatomat! Ráadásul egy egyszerű, de nagyszerű csirkemelles feltétet is készítettem hozzá.
Kipróbáltam, jóóó lett!
19
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+

A főzelékhez

1 kg fagyasztott zöldborsó
1 csokor petrezselyem
120 g vaj
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi pirospaprika
2 tk só
1 ½ tk cukor
200 ml víz
500 ml tej
1 ½ ek liszt
200 ml tejszín

A csirkéhez

600 g csirkemell
borsikafű (csombor)
2 ek paradicsompüré
1 ½ - 2 ek liszt
2 - 3 ek olaj
50 g vaj
200 ml tejszín
kevés tej
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A zöldborsófőzelék elkészítéséhez a zöldborsót kivesszük a fagyasztóból, és hagyjuk kiolvadni.

A petrezselyem a szárát finomra vágjuk, majd a levelét is, és azt félretesszük. Egy nagy lábast hevítünk közepes lángon, felolvasztjuk benne a vajat, majd ebben elkezdjük párolni a szárat, és egy-két perc után mehet is rá a kiolvasztott zöldborsó. Megsózzuk, hozzáadunk egy késhegynyi őrölt borsot és ugyanennyi pirospaprikát, majd 200 ml vízzel felöntve közepes fokozaton készre pároljuk. Ez kb. 20 percbe telik.

Közben a csirkemellfilét felszeleteljük, sózzuk, megszórjuk a borsikafűvel, majd vízzel hígított paradicsompürével egyenletesen lekenjük. Az előkészített szeleteket lisztbe forgatjuk, majd egy közepes lángon hevített serpenyőben, az olajon mindkét oldalukat 2-2 perc alatt pirosra sütjük. Hozzáadjuk a vajat, felöntjük a tejszínnel és pici tejjel, majd gyakran forgatva párolni kezdjük. A lényeg, hogy a megpirult felületek kezdjenek kicsit feloldódni a mártásban. Alacsonyabb fokozaton kb. 20 perc alatt készre pároljuk.

Mikor a borsó elkészült, a főzelékalapot felöntjük 500 ml tejjel, majd ha felforrt, 1,5 evőkanál liszt és kb. 50 ml víz kikeverésével készített habarással sűrűre forraljuk. Hozzáadjuk a 200 ml tejszínt és az aprított petrezselymet, és már tálalhatunk is.

Klasszik zöldborsófőzelék
Klasszik zöldborsófőzelék
  • előkészítési idő: 5 perc (+ a kiolvasztás)
  • főzési idő: kb. 35 perc
  • összesen: kb. 40 perc

Ha tetszett a klasszik zöldborsófőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?