Hirdetés

Póréhagymakrémleves rántott sajtkockákkal

Hozzávalók

4
főre
+

A leveshez

4 - 5 szál póréhagyma
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
250 ml tejszín
2 db krumpli
150 ml száraz fehérbor
só, bors
szerecsendió
2 ek olaj

A rántott sajt kockákhoz

200 g trappista sajt
3 db tojás
3 ek zsemlemorzsa
2 ek liszt
olaj a sütéshez
Hirdetés

Póréhagymakrémleves rántott sajtkockákkal

Ha egy kicsit fel szeretnéd dobni a krémleveseket, egy kicsit extrább feltéttel nagyon nagy sikert lehet aratni!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A leveshez

4 - 5 szál póréhagyma
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
250 ml tejszín
2 db krumpli
150 ml száraz fehérbor
só, bors
szerecsendió
2 ek olaj

A rántott sajt kockákhoz

200 g trappista sajt
3 db tojás
3 ek zsemlemorzsa
2 ek liszt
olaj a sütéshez

Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a fokhagymát és a felkarikázott póréhagymát is. Ha ezek kicsit megpirultak, felöntjük a borral, majd ha elpárolódott, sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót reszelünk bele. Beledobjuk a felkockázott krumplit, és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Ha a krumpli megpuhult, felöntjük tejszínnel, és botmixerrel összezúzzuk a levest.

A sajtot kb. 1,5×1,5 cm-es kockákra vágjuk. Először a lisztbe, majd a megsózott felvert tojásba, és végül a zsemlemorzsába forgatjuk a sajtkockákat. Majd a tojás-zsemlemorzsa kört újra megismételjük, hogy vastagabb legyen a bunda, és a sajt sütés közben ne folyjon ki.

Forró olajban kisütjük a sajtkockákat, majd papírtörlőre szedjük őket, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róluk.

Ha tetszett a krémleves, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások