A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 60 g kacsazsír
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- ½ db tv-paprika (80 g/db)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 tk őrölt fűszerkömény
- 2 l zöldségalaplé
- 1 ek fűszerpaprika
- só, bors
- ½ db hegyes-erős paprika
- 600 g pulykafelsőcomb-filé
- 600 g burgonya (tisztított mennyiség)
- 1 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 1 szál fehérrépa (100 g/szál)
- 1 szál angolzeller (50 g/szál)
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 60 g kacsazsír
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- ½ db tv-paprika (80 g/db)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 tk őrölt fűszerkömény
- 2 l zöldségalaplé
- 1 ek fűszerpaprika
- só, bors
- ½ db hegyes-erős paprika
- 600 g pulykafelsőcomb-filé
- 600 g burgonya (tisztított mennyiség)
- 1 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 1 szál fehérrépa (100 g/szál)
- 1 szál angolzeller (50 g/szál)
A pulykagulyás elkészítéséhez a kacsazsírt közepes lángon felolvasztjuk egy edényben, és alaposan lepirítjuk benne a felezett paradicsomot és paprikát. Mikor már szép színe van a zsírnak és jól megpirult a paprika és a paradicsom is, mehet rá a zúzott fokhagyma, majd a finomra vágott vöröshagyma is. Nagyjából 5 percet pirítjuk, majd megszórjuk a köménnyel, és egy kevés pirítás után felöntjük kb. 100 ml alaplével. Ha újra forr, megszórjuk a fűszerpaprikával, és mikor kioldódott a paprika színe, aláöntünk még 100 ml alaplevet, és újabb 10 percig főzzük.
Borsozzuk, hozzáadjuk a feldarabolt erős paprikát, és megsózzuk. Belerakjuk a 2 cm-es kockákra vágott húst, öntünk alá még 100 ml alaplevet, és közepes lángon néha megkeverve pároljuk.
Mikor a hús majdnem megpuhult, felöntjük a maradék alaplével. A burgonyát 2 cm-es, a répát és a fehérrépát 1 cm-es kockákra vágjuk, és a feldarabolt angolzellerrel együtt hozzáadjuk a levesalaphoz. Készre főzzük a levest, és ha túl sűrűnek ítélnénk, a káposztás tésztához használt fodros kocka főzővizéből szűrünk rá egy kicsit.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a pulykagulyás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!