Hirdetés
Karácsonyi menü

Pulykanyakleves, ahogy Lilla készíti

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
5 db pulykanyak
1 fej hagyma
3 ½ - 4 l víz
3 db répa (nagyobb)
3 db fehérrépa zöldje külön
1 fej zeller (kisebb)
1 fej karalábé (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
1 tk egész bors
500 g csigatészta
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pulykanyakleves, ahogy Lilla készíti

Ha már régóta szerettél volna adni valakinek egy jó nyaklevest, most megteheted, ha elkészíted ezt a receptet. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
5 db pulykanyak
1 fej hagyma
3 ½ - 4 l víz
3 db répa (nagyobb)
3 db fehérrépa zöldje külön
1 fej zeller (kisebb)
1 fej karalábé (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
1 tk egész bors
500 g csigatészta
Bevásárlólistához adom

A pulykanyakat egy tepsiben, 220 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. 

A zöldségeket feldaraboljuk. Egy nagy lábasban szárazon megpirítjuk az elfelezett hagymákat, vágási felülettel lefelé. Belerakjuk a megsült nyakat, és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, lehabozzuk, és belerakjuk a tészta kivételével az összes többi hozzávalót, sózzuk. Alacsony lángon rotyogtatjuk 2-3 órát. 

Közben sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és a leszűrt levest a zöldségekkel, a nyakkal és a tésztával tálaljuk.

Pulykanyakleves tálalása

Ha tetszett a pulykanyakleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások