Hozzávalók
- 5 db pulykanyak
- 1 fej hagyma
- 3 ½ - 4 l víz
- 3 db répa (nagyobb)
- 3 db fehérrépa zöldje külön
- 1 fej zeller (kisebb)
- 1 fej karalábé (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk egész bors
- só
- 500 g csigatészta
Hozzávalók
- 5 db pulykanyak
- 1 fej hagyma
- 3 ½ - 4 l víz
- 3 db répa (nagyobb)
- 3 db fehérrépa zöldje külön
- 1 fej zeller (kisebb)
- 1 fej karalábé (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk egész bors
- só
- 500 g csigatészta
A pulykanyakat egy tepsiben, 220 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
A zöldségeket feldaraboljuk. Egy nagy lábasban szárazon megpirítjuk az elfelezett hagymákat, vágási felülettel lefelé. Belerakjuk a megsült nyakat, és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, lehabozzuk, és belerakjuk a tészta kivételével az összes többi hozzávalót, sózzuk. Alacsony lángon rotyogtatjuk 2-3 órát.
Közben sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és a leszűrt levest a zöldségekkel, a nyakkal és a tésztával tálaljuk.
Ha tetszett a pulykanyakleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!