Hirdetés

Rumos aszaltszilva-leves

Hozzávalók

4
főre
+

A leveshez

280 g aszalt szilva
500 ml víz
1 csipet só
60 g cukor
3 csipet őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
80 ml rum
150 ml tejszín

A tejfölkrémhez

½ db vaníliarúd magjai
180 g tejföl
2 ek porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rumos aszaltszilva-leves

A fűszerek és az alkohol miatt ez a leves forrón tálalva télen is szuper lenne, de mi most úgy döntöttünk, hogy jól behűtve, igazi frissítő, amely akár édesség gyanánt is megállja a helyét. :) A nyári kánikulában zseniális, de az esősebb napokra is iktassátok be!
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A leveshez

280 g aszalt szilva
500 ml víz
1 csipet só
60 g cukor
3 csipet őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
80 ml rum
150 ml tejszín

A tejfölkrémhez

½ db vaníliarúd magjai
180 g tejföl
2 ek porcukor
Bevásárlólistához adom

Az aszalt szilvákat a vízzel, sóval, fűszerekkel és cukorral kb. 10-12 percig főzzük, majd botmixerrel alaposan átzúzzuk. Belekeverjük a tejszínt és a rumot, újra felforraljuk, majd teljesen kihűtjük. A tejfölkrémhez a hozzávalókat összekeverjük, és tálaláskor a hideg szilvaleves tetejére kanalazzuk.

Ha tetszett a rumos aszaltszilva-leves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások