Vega
Vegán
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 mk currypor
- 3 csipet szerecsendió
- 1 ág kakukkfű
- 300 g főtt gesztenye
- 500 ml zöldségalaplé
- 180 ml kókusztej
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 mk currypor
- 3 csipet szerecsendió
- 1 ág kakukkfű
- 300 g főtt gesztenye
- 500 ml zöldségalaplé
- 180 ml kókusztej
A currys gesztenyekrémleves elkészítéséhez az olajon lepirítjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a curryport, a szerecsendiót, a kakukkfűleveleket, majd beledobjuk a gesztenyéket is. 3-4 perc pirítás után felöntjük a zöldségalaplével, és 15-20 percig főzzük, majd botmixerrel alaposan leturmixoljuk. Ha szükséges, még egy szűrőn is átszűrjük, hogy szép krémes legyen. Felöntjük a kókusztejjel, egyet forralunk rajta, és kész is vagyunk.
- Elkészítési idő: 30-35 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!