Hozzávalók
- 2 db ponty (bontás után 3 kg a passzírozáshoz és 6 db patkó betétnek)
- 3 l víz
- 3 fej hagyma (nagyobb)
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- ½ db hegyes erős paprika
- ½ db szárított magyar csípős paprika
- füstölt só
- 4 ½ ek pirospaprika
- 1 ek füstölt paprika
- só, bors
A tálaláshoz
- kenyér
- csípős paprika
Hozzávalók
- 2 db ponty (bontás után 3 kg a passzírozáshoz és 6 db patkó betétnek)
- 3 l víz
- 3 fej hagyma (nagyobb)
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- ½ db hegyes erős paprika
- ½ db szárított magyar csípős paprika
- füstölt só
- 4 ½ ek pirospaprika
- 1 ek füstölt paprika
- só, bors
A tálaláshoz
- kenyér
- csípős paprika
A halászlé egy elég megosztó étel, de karácsonykor mégis kevés család van, ahol nem kerül az ünnepi asztalra valamelyik verziója.
A szegedi halászléhez 3 kg szétbontott pontyot felöntjük 3 liter vízzel, beletesszük a nagyon finomra vágott hagymát, a paradicsomot, a paprikát, a csípős paprikát, hozzáadjuk a füstölt sót, borsozzuk. Felforraljuk, és 25 percig erős lángon főzzük. Amikor a hal kiengedte a zsírját, megszórjuk a leve tetejét 4 evőkanál pirospaprikával és a füstölt paprikával.
Amint letelt a 25 perc erős forralás, egy passzírozó segítségével átpasszírozzuk a fazék tartalmát, majd, hogy megbizonyosodjunk, hogy semmiféleképpen nem került bele szálka, még egyszer átszűrhetjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A 6 db halpatkót sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fél evőkanál pirospaprikával, és hagyjuk állni 10 percig, majd enyhe, gyöngyöző forralás mellett kb. 10 perc alatt készre főzzük a halászlevünkben. Ízlés szerint kenyérrel és/vagy csípős paprikával fogyasztjuk.
Ha tetszett a szegedi halászlé receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több halászlé:
Magyarország kedvenc halas étele: a halászlé