Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+
2 db ponty (bontás után 3 kg a passzírozáshoz és 6 db patkó betétnek)
3 l víz
3 fej hagyma (nagyobb)
2 db paradicsom
1 db paprika
½ db hegyes erős paprika
½ db szárított magyar csípős paprika
füstölt só
4 ½ ek pirospaprika
1 ek füstölt paprika
só, bors

A tálaláshoz

kenyér
csípős paprika
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szegedi halászlé

Nagyjából minden régiónak, és persze családnak megvan a saját receptje, amire esküszik. Megmutatom nektek, hogy én hogy csinálom a szegedi technikával a halászlét. A lényeg, hogy szerezzetek egy passzírozót, ha nem akartok egy egész napot izomdurrantással tölteni. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+
2 db ponty (bontás után 3 kg a passzírozáshoz és 6 db patkó betétnek)
3 l víz
3 fej hagyma (nagyobb)
2 db paradicsom
1 db paprika
½ db hegyes erős paprika
½ db szárított magyar csípős paprika
füstölt só
4 ½ ek pirospaprika
1 ek füstölt paprika
só, bors

A tálaláshoz

kenyér
csípős paprika
Bevásárlólistához adom

A 3 kg szétbontott pontyot felöntjük 3 liter vízzel, beletesszük a nagyon finomra vágott hagymát, a paradicsomot, a paprikát, a csípős paprikát, hozzáadjuk a füstölt sót, borsozzuk. Felforraljuk, és 25 percig erős lángon főzzük. Amikor a hal kiengedte a zsírját, megszórjuk a leve tetejét 4 evőkanál pirospaprikával és a füstölt paprikával.

Szegedi halászlé

Amint letelt a 25 perc erős forralás, egy passzírozó segítségével átpasszírozzuk a fazék tartalmát, majd, hogy megbizonyosodjunk, hogy semmiféleképpen nem került bele szálka, még egyszer átszűrhetjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

A 6 db halpatkót sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fél evőkanál pirospaprikával, és hagyjuk állni 10 percig, majd enyhe, gyöngyöző forralás mellett kb. 10 perc alatt készre főzzük a halászlevünkben. Ízlés szerint kenyérrel és/vagy csípős paprikával fogyasztjuk.

Ha tetszett a szegedi halászlé receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások