Hozzávalók
- 4 ek étolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 ek finomliszt
- 2 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 2 szál fehérrépa (100 g/szál)
- ½ fej karalábé
- kb. 2 l zöldségalaplé vagy víz
- só, bors
- 2 - 3 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- 2 db burgonya (200 g/db)
- ½ fej karfiol
- 100 g zöldborsó
- 60 g lúdgége tészta
- ½ csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 4 ek étolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 ek finomliszt
- 2 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 2 szál fehérrépa (100 g/szál)
- ½ fej karalábé
- kb. 2 l zöldségalaplé vagy víz
- só, bors
- 2 - 3 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- 2 db burgonya (200 g/db)
- ½ fej karfiol
- 100 g zöldborsó
- 60 g lúdgége tészta
- ½ csokor petrezselyem
A tavaszi zöldségleveshez az olajon, egy lábasban kicsit megpirítjuk az egész fokhagymagerezdeket és a félbevágott vöröshagymát. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd mehet rá az előbb félbe, majd szeletekre vágott sárga- és fehérrépa, a kockákra vágott karalábéval együtt. Pár percig pirítjuk, majd felöntjük a zöldségalaplével vagy vízzel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a kakukkfüvet és a rozmaringot, és 20-30 percig főzzük.
Mikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, beledobjuk a kisebb kockákra vágott burgonyát, a rózsákra szedett karfiolt és a zöldborsót. Pár percig még főzzük a levest, majd beleszórjuk a tésztát is. Ha ez is megfőtt, hozzákeverjük a durvára vágott petrezselymet, és el is készült a levesünk.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a tavaszi zöldségleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!