Hozzávalók
- 200 g sárgarépa
- 60 g zeller
- 3 ek olaj
- 60 g vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g krumpli
- 1 tk pirospaprika
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1.7 liter alaplé
- 120 g tarhonya
- só, bors
- 1 tk 10%-os ecet
- 2 - 3 db babérlevél
Hozzávalók
- 200 g sárgarépa
- 60 g zeller
- 3 ek olaj
- 60 g vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g krumpli
- 1 tk pirospaprika
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1.7 liter alaplé
- 120 g tarhonya
- só, bors
- 1 tk 10%-os ecet
- 2 - 3 db babérlevél
A zöldséges tarhonyaleveshez először olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a babérlevelet, valamint a megtisztított, kb. 1-1,5 cm-es darabokra vágott zöldségeket. Elkeverjük, megszórjuk paprikával, szintén elkeverjük, felöntjük az alaplével vagy vízzel, és félpuhára főzzük. A tarhonyát száraz serpenyőben lepirítjuk, és ha félig megfőttek a zöldségek, a tarhonyát is belerakjuk. Kicsit megsózzuk, és addig főzzük, amíg megpuhul a tészta is. Ecettel és apróra vágott friss petrezselyemmel ízesítjük, majd elzárjuk.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a zöldséges tarhonyaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!