Hozzávalók
- 1 ek sertészsír
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 800 g krumpli (pucolt állapotban)
- ½ szál sárgarépa (200 g/szál)
- 1 ek majoránna
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 db babérlevél
- 1 ek daráltpaprika-krém
- 1.6 l víz vagy alaplé
- só, bors
- 2 pár virsli
- 100 g tejföl
- 1 tk liszt
- 1 ek almaecet
Hozzávalók
- 1 ek sertészsír
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 800 g krumpli (pucolt állapotban)
- ½ szál sárgarépa (200 g/szál)
- 1 ek majoránna
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 db babérlevél
- 1 ek daráltpaprika-krém
- 1.6 l víz vagy alaplé
- só, bors
- 2 pár virsli
- 100 g tejföl
- 1 tk liszt
- 1 ek almaecet
A virslis krumplileves elkészítéséhez a zsírt felmelegítjük egy lábasban, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. 3 perc dinsztelés után hozzáadjuk a pucolt, kb. 2 centis kockákra vágott krumplit és a karikára vágott répát. Megszórjuk a majoránnával, a fűszerpaprikával, a babérlevéllel, hozzáadjuk a daráltpaprika-krémet, és további 1 percig pirítjuk.
Felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, ami bőven, kb. 5 ujjnyira ellepi a krumplit. Amikor forr, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon addig főzzük, amíg a krumpli szinte teljesen meg nem puhul. Amikor szinte teljesen puha a krumpli, hozzáadjuk a karikákra vágott virslit is.
A tejfölt és a lisztet összekeverjük. A levesből egy merőkanállal kiveszünk és a tejfölhöz keverjük, majd visszacsorgatjuk a levesbe. Ízesítjük az almaecettel. Egyet forralunk rajta és lehúzzuk a tűzhelyről.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a virslis krumplileves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!