Gluténmentes
Laktózmentes
A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 300 ml laktózmentes tej
- 200 ml laktózmentes tejszín
- 500 g fagyasztott zöldborsó
- só
- 1 ek cukor
- 2 ek zabliszt
- 150 ml víz
- 30 g laktózmentes vaj
- 1 csokor friss petrezselyem
A tükörtojáshoz
- 2 ek olaj
- 4 db tojás
- só
A levesek és főzelékek támogatója a
A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 300 ml laktózmentes tej
- 200 ml laktózmentes tejszín
- 500 g fagyasztott zöldborsó
- só
- 1 ek cukor
- 2 ek zabliszt
- 150 ml víz
- 30 g laktózmentes vaj
- 1 csokor friss petrezselyem
A tükörtojáshoz
- 2 ek olaj
- 4 db tojás
- só
A zabliszttel sűrített borsófőzelék otthon is nagy kedvenc, ráadásul gyorsan kész van. Én gyerekként soha nem találkoztam “fehér” borsófőzelékkel. Az én nagymamám paprikásan, pörköltalappal készíti a mai napig. Nem venném a lelkemre, ha a ti csimotátok is így járna, ezért most egy ilyen változatot készítettem, ráadásul laktóz- és gluténmentesen.
A tej és a tejszín keverékében feltesszük főzni a borsót. Amikor forr, sózzuk, cukrozzuk. Közepes lángon, forrástól számítva kb. 10 percig főzzük. Vigyázzunk, nehogy lekapjon, a tej és a tejszín erre hajlamos. A zablisztet csomómentesre keverjük a vízzel, és behabarjuk vele a főzeléket. 1-2 percig főzzük, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet, és hozzáadjuk a vajat és a finomra vágott petrezselymet.
A tükörtojáshoz közepesen erős lángon olajat hevítünk egy serpenyőben, majd ráütjük a tojásokat. Sózzuk, visszavesszük közepesre a hőfokot, majd lefedjük, és a kívánt készültségtől függően 2-4 percig sütjük a tojásokat. Tányérba szedjük a főzeléket és a tojással tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a zabliszttel sűrített borsófőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!