Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Zé céklakrém-levese

Hozzávalók

4
tányérhoz
+
1 közepes fej vöröshagyma vagy salotta
7 dkg vaj
1 ujjnyi reszelt gyömbér
40 dkg cékla
12 dkg sárgarépa
Só, bors
1 tk fehérbor-, vagy almaecet
10 dkg tejföl
néhány db zsályalevél
2 ek vaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zé céklakrém-levese

A cékla talán nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, de ha jól bánunk vele, nagyon klassz dolgokat lehet kihozni belőle. Kedvenc felhasználási területünk ez a krémleves, amit még jópárszor el fogunk készíteni a tél folyamán. Tegyetek ti is így! Ha eddig azt hittétek, hogy nem szeretitek a céklát, akkor ennél jobb alkalmat keresve sem találtok arra, hogy adjatok neki még egy esélyt. 
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
tányérhoz
+
1 közepes fej vöröshagyma vagy salotta
7 dkg vaj
1 ujjnyi reszelt gyömbér
40 dkg cékla
12 dkg sárgarépa
Só, bors
1 tk fehérbor-, vagy almaecet
10 dkg tejföl
néhány db zsályalevél
2 ek vaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A hagymát apróra vágjuk és egy kanál vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért (kb. egy teáskanálnyit), kicsit átpirítjuk és hozzádobjuk a megpucolt, kockára vágott céklát és karikára vágott sárgarépát. Átforgatjuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi a zöldségeket és fedő alatt puhára pároljuk őket. Az egészet bedobjuk egy turmixgépbe, teljesen homogén krémmé pürésítjük, majd forró víz hozzáadásával beállítjuk a selymes leves-állagot. Kb. 30 g hideg vajat morzsolunk bele és újból összepürésítjük, végül sóval, borssal és kevés almaecettel lőjjük be a kellemes savanykás-sós ízt.

img_1029.JPG

A zsályaleveleket vajon, közepes hőmérsékleten ropogósra sütjük és leitatjuk egy papírtörlővel. A levest tányérokba szedjük, belekanalazunk egy is tejfölt és pár ropogós zsályalevelet dobunk a tetejére. Kész!

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások