Hirdetés

Hozzávalók

8 - 10
főre
+
1 kg sertéscomb felkockázva
4 - 5 ek olaj
3 fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db füstölt csülök
3 tk pirospaprika
2 csipet bors
2 csipet őrölt kömény
3 gerezd fokhagyma
2 db tv-paprika
1 fej zeller szárral, levelekkel együtt
500 g szemes bab
2 db répa
2 szál petrezselyemgyökér
1 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zé-féle csülkös babgulyás

Tudjuk, hogy a csülkös babgulyás alapvetően téli kaja, de Zé gyerekkora óta azt látta, hogy a balatoni nyaralások idején mindig bográcsban készült a babgulyás. Ezen felbátorodva meg is mutatja a családi receptet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

8 - 10
főre
+
1 kg sertéscomb felkockázva
4 - 5 ek olaj
3 fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db füstölt csülök
3 tk pirospaprika
2 csipet bors
2 csipet őrölt kömény
3 gerezd fokhagyma
2 db tv-paprika
1 fej zeller szárral, levelekkel együtt
500 g szemes bab
2 db répa
2 szál petrezselyemgyökér
1 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A csülkös babgulyás elkészítéséhez az előző este beáztatott szemes babot főzés előtt leszűrjük. A csülköt 15 percre vízbe áztatjuk, majd szintén leszűrjük. Forróra hevítjük a bográcsot.

Az olajon körbepirítjuk a kockára vágott sertéscombot, majd kiszedjük egy tálba. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát, majd hozzáöntünk kb. 1 dl vizet, és pár percig rotyogtatjuk. Ezután rádobjuk a felkockázott paradicsomot. Ha kicsit összeesett, ráöntünk 1 dl vizet és 15-20 percig főzzük. Sózzuk, és ha szükséges, újra pótoljuk az elfőtt vizet. Beleöntjük a füstölt csülökről lefejtett húst, lepirítjuk, felöntjük 2-3 dl vízzel, és 15-20 percig hagyjuk rotyogni.

Ezután belerakjuk a lepirított húst is, és átforgatjuk őket. Megszórjuk a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, és belerakjuk a felszeletelt fokhagymát is. Kicsit kevergetjük, majd újra felöntjük 2 dl vízzel. Belerakjuk a beáztatott babot, újra jön egy kis víz, a csülök bőre, a csont, a tv-paprika és a zeller. Addig főzzük amíg a húsok és a zöldségek meg nem pirulnak. Pár perccel a vége előtt belerakjuk a felkockázott répát. Ha megpuhultak a zöldségek, kivesszük az egész zellert, a bőrkét, a csontokat és az egész paprikákat.  A legvégén friss petrezselymet aprítunk, és ezt is belerakjuk a levesbe.

Csülkös babgulyás

Ha tetszett a csülkös babgulyás receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások