Hirdetés
Húsvéti menü

Zellerkrémleves

Hozzávalók

4
főre
+
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
700 g zeller
1 szem krumpli
só, bors
szerecsendió
250 ml tejszín
150 g füstölt sajt
4 szelet feketeerdő sonka
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zellerkrémleves

Létezik egy teória, miszerint a füstölt sajt minden ételt feldob. Ez természetesen a zellerkrémlevesnél is ugyanúgy érvényesül, mint minden másnál, ha nem jobban!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
700 g zeller
1 szem krumpli
só, bors
szerecsendió
250 ml tejszín
150 g füstölt sajt
4 szelet feketeerdő sonka
Bevásárlólistához adom

Az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát. A gumós zellert és a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk.  Pár percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd sózzuk, borsozzuk, és ráreszeljük a szerecsendiót is.

A zellerkrémleves tálalása

Ha a zeller puhára főtt, akkor belereszeljük a sajtot, felöntjük a tejszínnel, és az egészet botmixerrel összezúzzuk. Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá még vizet. A sonkákat két sütőpapír közé tesszük, majd 2 tepsi alja közé “szorítjuk”, és 190 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett a zellerkrémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások