A paradicsomos lilakáposzta-krémleves elkészítéséhez olajat hevítünk egy nagyobb lábasban, és megpirítjuk rajta az apró kockákra vágott hagymát. Közben a lilakáposztát felcsíkozzuk, és 2 szeletet félreteszünk belőle. Ha kész a hagyma, hozzáadjuk a lila káposztát, majd felöntjük a vízzel, ízesítjük köménnyel, sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük a káposztát. Ezután felöntjük a passatával, hozzáadjuk a cukrot, majd további 5 perc főzés után hozzáadjuk a vajat, és az egészet leturmixoljuk.
A félretett káposztaszeleteket meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 220 fokos sütőben nagyjából 12 perc alatt megsütjük. Tányérba szedjük a levest, megszórjuk szezámmaggal, és végül a sült káposztával tálaljuk.

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc
Összesen: 40 perc
Még több fantasztikus krémleves:
Sült fokhagymás burgonyakrémleves
Tárkonyos borsókrémleves zellerchipsszel
Brokkolikrémleves fűszeres csicseriborsóval
Sült répa és brokkoli krémleves, két tuti zöldségleves