Street Kitchen

Paradicsomoslilakáposzta-krémleves

Paradicsomos lilakáposzta-krémleves

Hozzávalók
20 g
vaj
A leveshez
20 ml
olaj
100 g
hagyma
300 g
lila káposzta
(kb. 0,5 fej)
kb. 300 ml víz
1 csipet
kömény
só, bors
250 ml
passata
20 g
cukor
A sült káposztához
2 szelet
káposzta
2 ek
olaj
só, bors
A tálaláshoz
2 tk
szezámmag

Elkészítés

A paradicsomos lilakáposzta-krémleves elkészítéséhez olajat hevítünk egy nagyobb lábasban, és megpirítjuk rajta az apró kockákra vágott hagymát. Közben a lilakáposztát felcsíkozzuk, és 2 szeletet félreteszünk belőle. Ha kész a hagyma, hozzáadjuk a lila káposztát, majd felöntjük a vízzel, ízesítjük köménnyel, sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük a káposztát. Ezután felöntjük a passatával, hozzáadjuk a cukrot, majd további 5 perc főzés után hozzáadjuk a vajat, és az egészet leturmixoljuk.

A félretett káposztaszeleteket meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 220 fokos sütőben nagyjából 12 perc alatt megsütjük. Tányérba szedjük a levest, megszórjuk szezámmaggal, és végül a sült káposztával tálaljuk.

paradicsomos lilakáposzta-krémleves
Paradicsomos lilakáposzta-krémleves

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc
Összesen: 40 perc

Még több fantasztikus krémleves:

Sült fokhagymás burgonyakrémleves
Tárkonyos borsókrémleves zellerchipsszel
Brokkolikrémleves fűszeres csicseriborsóval
Sült répa és brokkoli krémleves, két tuti zöldségleves

www.streetkitchen.hu

Elsőre lehet furán hangzik, pedig baromi jó kombináció a lila káposzta és a paradicsom. Igaz, még soha nem csináltam ilyen levest, de nálunk mától biztosan felkerül a repertoárba. Mindenképpen próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók

2 főre
20 g
vaj
A leveshez
20 ml
olaj
100 g
hagyma
300 g
lila káposzta
(kb. 0,5 fej)
kb. 300 ml víz
1 csipet
kömény
só, bors
250 ml
passata
20 g
cukor
A sült káposztához
2 szelet
káposzta
2 ek
olaj
só, bors
A tálaláshoz
2 tk
szezámmag

A paradicsomos lilakáposzta-krémleves elkészítéséhez olajat hevítünk egy nagyobb lábasban, és megpirítjuk rajta az apró kockákra vágott hagymát. Közben a lilakáposztát felcsíkozzuk, és 2 szeletet félreteszünk belőle. Ha kész a hagyma, hozzáadjuk a lila káposztát, majd felöntjük a vízzel, ízesítjük köménnyel, sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük a káposztát. Ezután felöntjük a passatával, hozzáadjuk a cukrot, majd további 5 perc főzés után hozzáadjuk a vajat, és az egészet leturmixoljuk.

A félretett káposztaszeleteket meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 220 fokos sütőben nagyjából 12 perc alatt megsütjük. Tányérba szedjük a levest, megszórjuk szezámmaggal, és végül a sült káposztával tálaljuk.

paradicsomos lilakáposzta-krémleves
Paradicsomos lilakáposzta-krémleves

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc
Összesen: 40 perc

Még több fantasztikus krémleves:

Sült fokhagymás burgonyakrémleves
Tárkonyos borsókrémleves zellerchipsszel
Brokkolikrémleves fűszeres csicseriborsóval
Sült répa és brokkoli krémleves, két tuti zöldségleves

Ha tetszett a Paradicsomos lilakáposzta-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept