Hozzávalók
- 100 ml tej
- 1 mk cukor
- 20 g élesztő
- 500 g liszt
- 2 tk só
- 250 g vaj
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 100 ml tejföl
- 100 g trappista sajt
- 2 csokor medvehagyma
A tetejére
- 1 db tojás
- 30 ml tej
Hozzávalók
- 100 ml tej
- 1 mk cukor
- 20 g élesztő
- 500 g liszt
- 2 tk só
- 250 g vaj
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 100 ml tejföl
- 100 g trappista sajt
- 2 csokor medvehagyma
A tetejére
- 1 db tojás
- 30 ml tej
A medvehagymás pogácsa az egyik kedvencünk a medvehagymaszezonban. Nem árt vele vigyázni, mert elég durván eteti magát. Pillanatok alatt el tud fogyni, így érdemes rögtön két adagot sütni.
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, a szobahőmérsékletű vajjal, a tojásokkal, a tejföllel és a reszelt sajttal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, és az egészet összekeverjük. A medvehagymát felaprítjuk, ha nagyon vastag a szára vége, azt levágjuk. Hozzákeverjük a tésztához, majd 10 percen keresztül dagasztjuk.
Nedves konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten 1 órán át kelesztjük. Alaposan lisztezett deszkán kinyújtjuk 2,5 centi vastagságúra. A tojást elkeverjük a tejjel, megkenjük a kinyújtott tésztát, és éles késsel 3-4 mm mélyen beirdaljuk, és lisztezett pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a pogácsákat.
180 fokra előmelegített sütőben, 18 perc alatt készre sütjük őket.
Ha tetszett a medvehagymás pogácsa receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!