Hozzávalók
- 2 db nagyobb cukkini
- 400 g darált sertéshús ( kevésbé zsíros)
- 100 ml alaplé vagy víz
- só, bors
- 1 fej hagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 200 ml tejszín
- 1 ek liszt
- 100 g reszelt trappista sajt
Hozzávalók
- 2 db nagyobb cukkini
- 400 g darált sertéshús ( kevésbé zsíros)
- 100 ml alaplé vagy víz
- só, bors
- 1 fej hagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 200 ml tejszín
- 1 ek liszt
- 100 g reszelt trappista sajt
Rakott cukkini készítése egyszerűen
Az egyik cukkinit nagyjából 3 mm vastag szeletekre vágjuk és minimális olajon, de akár száraz forró serpenyőben is lehet, mindkét oldalán elősütjük. Félretesszük őket és amennyiben olajon sütöttük elő a cukkinit leitatjuk az esetlegesen rajta maradt zsiradékot. A másik cukkinit lereszeljük és a zúzott fokhagymával együtt forró serpenyőben olaj nélkül, folyamatosan kevergetve addig pároljuk, amíg minden nedvességet elfő.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rárakjuk a darált húst. Ezt sóval, borssal ízesítjük és együtt pirítjuk nagyjából 10 percig. Ekkor mehet rá az alaplé és fedő alatt puhára főzzük kb. 30 perc alatt. Ekkor felöntjük a tejszínnel és kb. 5 percig főzzük, vagy amíg besűrűsödik. Rászórjuk a lisztet és ezzel együtt készre főzzük újabb 5 perc alatt. Ha kész, a tejszínes-húsos keveréket és a fokhagymás reszelt cukkinit összekeverjük. Egy tűzálló tál alját kibéleljük az elősütött cukkiniszeletek felével, erre mehet a cukkinis-húsos keverék, majd az egészet befedjük a maradék cukkinivel. Bőven teszünk rá reszelt sajtot és süthető is a 170 fokos sütőben 35 percig.