Hirdetés

A legjobb rakott cukkini

Hozzávalók

4
személyre
2 nagyobb cukkini
400 g darált sertéshús ( kevésbé zsíros)
100 ml alaplé vagy víz
só, bors
1 fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
200 ml tejszín
1 ek liszt
100 g reszelt trappista sajt
Hirdetés

A legjobb rakott cukkini

Imádnivaló cukkinis egytálétel, egyszerű rusztikus kaja ismerős ízekkel. Nem kell mindig kaviár!
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
2 nagyobb cukkini
400 g darált sertéshús ( kevésbé zsíros)
100 ml alaplé vagy víz
só, bors
1 fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
200 ml tejszín
1 ek liszt
100 g reszelt trappista sajt

Az egyik cukkinit nagyjából 3 mm vastag szeletekre vágjuk és minimális olajon, de akár száraz forró serpenyőben is lehet, mindkét oldalán elősütjük. Félretesszük őket és amennyiben olajon sütöttük elő a cukkinit leitatjuk az esetlegesen rajta maradt zsiradékot. A másik cukkinit lereszeljük és a zúzott fokhagymával együtt forró serpenyőben olaj nélkül, folyamatosan kevergetve addig pároljuk, amíg minden nedvességet elfő. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd mehet rá a darált sertéshús, sózzuk és borsozzuk és együtt pirítjuk nagyjából 10 percig. Ekkor mehet rá az alaplé és fedő alatt puhára főzzük kb. 30 perc alatt. Ekkor felöntjük a tejszínnel és kb. 5 percig főzzük, vagy amíg besűrűsödik. Rászórjuk a lisztet és ezzel együtt készre főzzük újabb 5 perc alatt. Ha kész, a tejszínes-húsos keveréket és a fokhagymás reszelt cukkinit összekeverjük. Egy tűzálló tál alját kibéleljük az elősütött cukkiniszeletek felével, erre mehet a cukkinis-húsos keverék, majd az egészet befedjük a maradék cukkinivel. Bőven teszünk rá reszelt sajtot és mehet is a 170 fokra előmelegített sütőbe 35 percre.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások