Hozzávalók
- kb. 50 ml olaj
- 600 g csirkemell (egész filék, nem csíkozva)
- só
- ½ tk durvára őrölt bors
- 300 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk szárított bazsalikom
- 100 ml tejszín
- 10 - 12 db aszalt paradicsom
- 1 db paradicsom
- 200 g mozzarella
Hozzávalók
- kb. 50 ml olaj
- 600 g csirkemell (egész filék, nem csíkozva)
- só
- ½ tk durvára őrölt bors
- 300 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk szárított bazsalikom
- 100 ml tejszín
- 10 - 12 db aszalt paradicsom
- 1 db paradicsom
- 200 g mozzarella
Caprese recept sokféle variációban van már az oldalon, de így még nem készült. A paradicsom, a mozzarella, a fűszerek csirkéért kiáltanak, így mindig jó ötlet összepárosítani őket. Első lépésben olajat hevítünk egy serpenyőben, majd körbepirítjuk rajta az előzőleg megsózott és megborsozott egész csirkemellek minden oldalát. Nem baj, ha nem sül át a hús, hiszen majd még betesszük a sütőbe. A lényeg az, hogy szép aranybarna kérget kapjon.
Amikor szépen körbepirult a csirkemell, felöntjük a passatával, belenyomjuk a fokhagymát, megszórjuk a bazsalikommal, majd beleöntjük a tejszínt is a serpenyőbe.
Az aszalt paradicsomokat háromba vágjuk, a normál paradicsomot szintén felkockázzuk – a magvas-zselés részét kikaparjuk –, majd a hús mellé dobjuk mindkettőt. Óvatosan összekeverjük az egészet, majd felszeleteljük a mozzarellát, és a tetejére tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben további 25-30 percig sütjük a húst. Az elkészült caprese csirkét, ha van otthon friss bazsalikomunk, azzal díszítjük.
Ha tetszett a csirkemell caprese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!