Hozzávalók
- 500 g fagyasztott zöldbab (hosszú szemű)
- só
- 1 tk szódabikarbóna
- 5 szelet bacon
- 2 szelet kovászos kenyér
- 1 csomag mini mozzarellagolyó
Az arrabiata szószhoz
- 3 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db piros chili
- só, bors
- 1 konzerv darabolt paradicsom
Hozzávalók
- 500 g fagyasztott zöldbab (hosszú szemű)
- só
- 1 tk szódabikarbóna
- 5 szelet bacon
- 2 szelet kovászos kenyér
- 1 csomag mini mozzarellagolyó
Az arrabiata szószhoz
- 3 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db piros chili
- só, bors
- 1 konzerv darabolt paradicsom
A csípős szószhoz az olajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát és chilit egy kis sóval és borssal. Felöntjük a darabolt paradicsommal, és 10 percig főzzük.
A zöldbabot lobogó, sós vízbe dobjuk egy kis szódabikarbónával. Ha újraforrt, jeges vízben lehűtjük, és leszűrjük. A bacont megpirítjuk, és aprítógépben morzsává zúzzuk. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a kenyérszeleteket. A babot beleforgatjuk a mártásba, majd a baconmorzsával, a kenyérrel és a mozzarellával tálaljuk.
Ha tetszett a csípős zöldbabsaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!