Csípős zöldbabsaláta

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
500 g fagyasztott zöldbab (hosszú szemű)
1 tk szódabikarbóna
5 szelet bacon
2 szelet kovászos kenyér
1 csomag mini mozzarellagolyó

Az arrabiata szószhoz

3 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 db piros chili
só, bors
1 konzerv darabolt paradicsom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csípős zöldbabsaláta

Az arrabiata szószt általában csak tésztára tesszük, pedig a zöldségeknek is nagyon jól áll, mint pl. ennek a zöldbabsalátának. A vegák kihagyhatják a bacont, de nem ajánlom. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
500 g fagyasztott zöldbab (hosszú szemű)
1 tk szódabikarbóna
5 szelet bacon
2 szelet kovászos kenyér
1 csomag mini mozzarellagolyó

Az arrabiata szószhoz

3 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 db piros chili
só, bors
1 konzerv darabolt paradicsom
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A csípős szószhoz az olajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát és chilit egy kis sóval és borssal. Felöntjük a darabolt paradicsommal, és 10 percig főzzük.

A zöldbabot lobogó, sós vízbe dobjuk egy kis szódabikarbónával. Ha újraforrt, jeges vízben lehűtjük, és leszűrjük. A bacont megpirítjuk, és aprítógépben morzsává zúzzuk. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a kenyérszeleteket. A babot beleforgatjuk a mártásba, majd a baconmorzsával, a kenyérrel és a mozzarellával tálaljuk.

Csípős zöldbabsaláta

Ha tetszett a csípős zöldbabsaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások