Hozzávalók
- 300 g kolozsvári szalonna egészben
- 500 g friss kelbimbó
- 2 ek olaj
- só, bors
- 200 g tejföl
- 2 db tojás
- 1 tk fokhagymapor
- 150 g gouda sajt
Csőben sült szalonnás kelbimbó
Hozzávalók
- 300 g kolozsvári szalonna egészben
- 500 g friss kelbimbó
- 2 ek olaj
- só, bors
- 200 g tejföl
- 2 db tojás
- 1 tk fokhagymapor
- 150 g gouda sajt
A szalonnát 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A kelbimbót elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a szalonnával. 200 fokos sütőben 30 percet sütjük, majd kiszedjük belőle, és egy kb. 20×15 cm-es sütőtepsibe rakjuk.
A tejfölt kikeverjük a tojással, fokhagymaporral, sóval, borssal, leöntjük vele a kelbimbót, ráreszeljük a sajtot, és visszarakjuk a sütőbe további 20 percre.
Ha tetszett a csőben sült szalonnás kelbimbó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!