Hozzávalók
- 20 ml olaj
- 400 g csirkemell
- só, bors
- 265 g konzerv csicseriborsó
- 400 ml habtejszín
- 1 tk currypor
- 50 g vaj
A rizshez
- 160 g rizs
- só
- 2 ek mazsola
Hozzávalók
- 20 ml olaj
- 400 g csirkemell
- só, bors
- 265 g konzerv csicseriborsó
- 400 ml habtejszín
- 1 tk currypor
- 50 g vaj
A rizshez
- 160 g rizs
- só
- 2 ek mazsola
A currys csirke rizzsel az igazi! Az elkészítéséhez olajat hevítünk egy serpenyőben, majd rárakjuk a kb. 3 cm-es csíkokra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, és erős lángon kb. 3 perc alatt készre sütjük. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett csicseriborsót, majd felöntjük a tejszínnel. Ízesítjük a curryvel, és 1-2 perc alatt összeforraljuk a ragut. Levesszük a főzőlapról, beledobjuk a vajat, elkeverjük benne, és hagyjuk, hogy elolvadjon.
A rizst enyhén sós, bő, lobogó vízben készre főzzük. A főzés befejezése előtt 2 perccel hozzáadjuk a mazsolát is, és együtt főzzük teljesen puhára a rizzsel, majd leszűrjük.
Tányérba szedjük a rizst, mellékanalazzuk a ragut, és megszórjuk friss petrezselyemmel.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a currys csirke mazsolás rizzsel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több egyszerű, megúszós kaja:
Brokkolis-sajtos csirke besütve