A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 1 kg apró szemű krumpli
- 400 g csirkemellfilé
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 2 tk morzsolt oregánó
- 1 fej hagyma (1 fej/150 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 250 g koktélparadicsom
- 4 ek sült paprikás pesztó
- 300 ml víz
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 1 kg apró szemű krumpli
- 400 g csirkemellfilé
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 2 tk morzsolt oregánó
- 1 fej hagyma (1 fej/150 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 250 g koktélparadicsom
- 4 ek sült paprikás pesztó
- 300 ml víz
A vörös pesztós csirke elkészítéséhez a krumplit megmossuk, rajta hagyjuk a héját, elfelezzük, a nagyobbakat pedig elnegyedeljük. Ezután vízben átmossuk, és egy tálba tesszük. Mikróba dobjuk maximum fokozaton (800 W) annyi időre, hogy félig megpuhuljon, ez kb. 10 perc.
Közben elkészítjük a ragut is: a csirkemellet 2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon, erős lángon fehéredésig pirítjuk egy serpenyőben, majd sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az oregánóval. Ezután rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd 2-3 percig pirítjuk vele. Ekkor mehet rá az elfelezett paradicsom is, amivel szintén 2-3 percig pirítjuk, végül rátesszük a pesztót, felöntjük a vízzel, és az egészet beforraljuk.
A krumplit beletesszük egy tepsibe, ráöntjük a ragut, és 200 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a vörös pesztós csirke krumplival besütve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több pesztós recept:
Pesztós-csirkés fusilli cukkinivel
Pesztós-csirkés melegszendvics
Pesztós babka