Hozzávalók
- 1 ek vaj
- 2 fej hagyma (kisebb)
- só, bors
- 1 csapott ek currypor
- 2 tk kurkuma
- 2 tk füstölt paprika
- 2 szem szegfűszeg
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt koriander
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 ek sűrített paradicsom
- 100 ml barna sör
- 2 ek gránátalmalé
- 500 g bőr nélküli csirkecombfilé
- 300 ml habtejszín
- 1 csipet Cayenne-bors
- 1 csipet barna cukor
- 1 marék megmosott bébispenót (kb. 50 g)
- 1 kis csokor petrezselyem (vagy ha van, akkor friss koriander)
Egyszerű kocsmacurry
Hozzávalók
- 1 ek vaj
- 2 fej hagyma (kisebb)
- só, bors
- 1 csapott ek currypor
- 2 tk kurkuma
- 2 tk füstölt paprika
- 2 szem szegfűszeg
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt koriander
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 ek sűrített paradicsom
- 100 ml barna sör
- 2 ek gránátalmalé
- 500 g bőr nélküli csirkecombfilé
- 300 ml habtejszín
- 1 csipet Cayenne-bors
- 1 csipet barna cukor
- 1 marék megmosott bébispenót (kb. 50 g)
- 1 kis csokor petrezselyem (vagy ha van, akkor friss koriander)
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és közepes lángon, kevés só hozzáadásával megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Ezután hozzáadjuk az összes fűszert és a sűrített paradicsomot, lepirítjuk, majd aláöntjük a barna sört, illetve a gránátalmalevet, és a serpenyőbe rakjuk a felkockázott csirkehúst.
Közepes lángon, sűrűn kavargatva 15 percig főzzük, majd beleöntjük a tejszínt, beleszórjuk a Cayenne-borsot és a csipetnyi cukrot is. További 15 percig főzzük, amíg el nem kezd visszasűrűsödni.
Amikor elkészült, levesszük a tűzről, belerakjuk a bébispenótot, elkeverjük, lefedjük, és hagyjuk állni 5-10 percet. Egyszerű rizst főzzünk mellé, és aprított petrezselyemmel tálaljuk. Krumplipürét vagy rizst adjunk mellé.
Ha tetszett ez a curry recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!