Hirdetés

Megúszós Budapest ragu

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
150 g kenyérszalonna
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kg csirkemáj
650 g üveges lecsó
2 csipet majoranna
1 mk kömény
2 tk pirospaprika
500 g csiperke
200 g mirelit borsó
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Megúszós Budapest ragu

Az igazi változatban persze libamáj készül bélszín mellé, de az alap ugyanaz, ráadásul pár száz forintból jóllakhattok. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
150 g kenyérszalonna
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kg csirkemáj
650 g üveges lecsó
2 csipet majoranna
1 mk kömény
2 tk pirospaprika
500 g csiperke
200 g mirelit borsó
só, bors
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A Budapest ragu megúszósabb változatához először a kenyérszalonnát felkockázzuk, a megtisztított, szeletelt hagymával és fokhagymával együtt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5-10 perc alatt addig sütjük, amíg a szalonna megolvad és a hagyma pedig megfonnyad.

Rádobjuk a megtisztított csirkemájat, nyakon öntjük a lecsóval, fűszerezzük a majorannával, a köménnyel és a pirospaprikával, belekeverjük a felszeletelt gombát és a fagyos borsót, majd visszatesszük a sütőbe, amíg a máj el nem készül. Nekünk 25 percbe telt, amíg kellően megsült, de még krémes is maradt. Sózni a máj miatt csak ilyenkor szabad, mert ha előbb sóznánk, kiszárítaná, rágóssá válna az étel. 

Önmagában is jó rizzsel vagy sült krumplival, de egy jó szelet húsnak is remek kísérője.

megúszós budapest ragu
Budapest ragu megúszósan

Ha tetszett a megúszós Budapest ragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a megúszós klasszikusok is érdekelhetnek:

Megúszós klasszik borsóleves

Megúszós gödöllői töltött csirke

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások