Hozzávalók
- 150 g kenyérszalonna
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kg csirkemáj
- 650 g üveges lecsó
- 2 csipet majoranna
- 1 mk kömény
- 2 tk pirospaprika
- 500 g csiperke
- 200 g mirelit borsó
- só, bors
Hozzávalók
- 150 g kenyérszalonna
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kg csirkemáj
- 650 g üveges lecsó
- 2 csipet majoranna
- 1 mk kömény
- 2 tk pirospaprika
- 500 g csiperke
- 200 g mirelit borsó
- só, bors
A Budapest ragu megúszósabb változatához először a kenyérszalonnát felkockázzuk, a megtisztított, szeletelt hagymával és fokhagymával együtt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5-10 perc alatt addig sütjük, amíg a szalonna megolvad és a hagyma pedig megfonnyad.
Rádobjuk a megtisztított csirkemájat, nyakon öntjük a lecsóval, fűszerezzük a majorannával, a köménnyel és a pirospaprikával, belekeverjük a felszeletelt gombát és a fagyos borsót, majd visszatesszük a sütőbe, amíg a máj el nem készül. Nekünk 25 percbe telt, amíg kellően megsült, de még krémes is maradt. Sózni a máj miatt csak ilyenkor szabad, mert ha előbb sóznánk, kiszárítaná, rágóssá válna az étel.
Önmagában is jó rizzsel vagy sült krumplival, de egy jó szelet húsnak is remek kísérője.
Ha tetszett a megúszós Budapest ragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!