Hirdetés
Bespájzolva

Megúszós pollo di crema „rizottó”

Hozzávalók

4
főre
+
200 g rizs
400 ml víz
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma (nagy)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
2 ek sűrített paradicsom
2 ek pirospaprika
víz
4 db csirkecombfilé
3 - 4 ek tejföl
1 kis csokor friss snidling (a díszítéshez)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Megúszós pollo di crema „rizottó”

A pollo di crema tulajdonképpen az olaszok paprikás csirkéje, amit most egy megúszós rizottó verzióban csináltam meg, és zseniális lett!
Kipróbáltam, jóóó lett!
19
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
200 g rizs
400 ml víz
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma (nagy)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
2 ek sűrített paradicsom
2 ek pirospaprika
víz
4 db csirkecombfilé
3 - 4 ek tejföl
1 kis csokor friss snidling (a díszítéshez)
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A pollo di crema készítésekor az első lépés az, hogy olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a paradicsompürét és a pirospaprikát, és felöntjük 100-200 ml vízzel. Ha nagyjából elfőtte a vizet, újra felöntjük ugyanennyivel, és ezt addig ismételjük, amíg meg nem puhul a hagyma. Ezután leturmixoljuk az alapot, belerakjuk a kis kockákra vágott csirkét, felöntjük kb. 300-400 ml vízzel, és 10 percet főzzük. 

Közben egy edényben elkeverjük a rizst a vízzel és a sóval, és mikróban megpuhítjuk.

A tejfölt egy tálban kikeverjük 1-2 merőkanál szafttal, visszaöntjük a húsra, és ha rottyant egyet, mehet bele a rizs. Ha újra felforrt, elzárjuk, és snidlinggel megszórva tálaljuk.

rizottó
Megúszós „rizottó”

Ha tetszett az olasz paprikás csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások