Hozzávalók
- 20 g vaj
- 1 ek olaj
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- só, bors
- 0.25 db friss szerecsendió
- 2 ág friss rozmaring
- 5 levél friss zsálya
- 4 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 350 ml tej
- 350 ml habtejszín
- 50 g parmezán
A tepsi kikenéséhez
- 20 g vaj
- 1 ek liszt
Hozzávalók
- 20 g vaj
- 1 ek olaj
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- só, bors
- 0.25 db friss szerecsendió
- 2 ág friss rozmaring
- 5 levél friss zsálya
- 4 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 350 ml tej
- 350 ml habtejszín
- 50 g parmezán
A tepsi kikenéséhez
- 20 g vaj
- 1 ek liszt
A vaj és olaj keverékén lepirítjuk az apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, és megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel. A tojásokat, a tejet, a tejszínt és a reszelt parmezánt összekeverjük, és beleöntjük a megpirított hagymát.
A keveréket egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. Minél nagyobb a tepsi, annál nagyobb lesz a megsült felülete az ételnek. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre. Friss kenyérrel tálaljuk.
Ha tetszett a sajtos-tojásos mártogatós receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!