Hirdetés
Bespájzolva

Sajtos-tojásos mártogatós

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
20 g vaj
1 ek olaj
1 fej hagyma (nagyobb)
só, bors
0.25 db friss szerecsendió
2 ág friss rozmaring
5 levél friss zsálya
4 db tojás
2 db tojássárgája
350 ml tej
350 ml habtejszín
50 g parmezán

A tepsi kikenéséhez

20 g vaj
1 ek liszt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sajtos-tojásos mártogatós

Tulajdonképpen ez egy zöldfűszeres, sajtos mártogatós előétel, amit tálalhattok friss zöldségekkel, savanyúsággal vagy csak simán egy kis jófajta kovászos kenyérrel!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
20 g vaj
1 ek olaj
1 fej hagyma (nagyobb)
só, bors
0.25 db friss szerecsendió
2 ág friss rozmaring
5 levél friss zsálya
4 db tojás
2 db tojássárgája
350 ml tej
350 ml habtejszín
50 g parmezán

A tepsi kikenéséhez

20 g vaj
1 ek liszt
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A vaj és olaj keverékén lepirítjuk az apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, és megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel. A tojásokat, a tejet, a tejszínt és a reszelt parmezánt összekeverjük, és beleöntjük a megpirított hagymát. 

A keveréket egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. Minél nagyobb a tepsi, annál nagyobb lesz a megsült felülete az ételnek. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre. Friss kenyérrel tálaljuk.

Sajtos-tojásos mártogató
Sajtos-tojásos mártogatós

Ha tetszett a sajtos-tojásos mártogatós receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások