Hozzávalók
- 1 csomag sütőpor
- 400 g finomliszt
- 1 csipet só
- 120 g kristálycukor
- 100 g puha vaj
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés)
- 3 db tojás
- 500 ml tej
- 1 ek étolaj
Hozzávalók
- 1 csomag sütőpor
- 400 g finomliszt
- 1 csipet só
- 120 g kristálycukor
- 100 g puha vaj
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés)
- 3 db tojás
- 500 ml tej
- 1 ek étolaj
A sütőport, a lisztet és a sót összekeverjük. A cukrot egy tálban kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojásokat, majd mehet bele a tej és a sütőporos liszt is. Csomómentesre keverjük a tésztát. 1-1 nagyobb evőkanállal teszünk belőle a felmelegített, enyhén kiolajozott gofrisütő mélyedéseibe, és pár perc alatt aranybarnára sütjük a gofrikat, majd rácson hagyjuk kihűlni.
Ha tetszett a sütőporos gofri receptje, próbáljátok ki az élesztőset is, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a receptek is érdekelhetnek az oldalunkról:
Csokis gofri sóskaramell-öntettel
Gofriszendvics: csirkecombbal és paprikazselével