Vega
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 4 ek étolaj
- ½ fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 200 g bulgur
- 6 db tojás
- 100 ml habtejszín
- ½ csokor petrezselyem
A salátához
- 250 ml víz
- 3 ek kristálycukor
- 4 ek 10%-os ecet
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ csokor petrezselyem
- ½ tk só
- 6 db paradicsom (90 g/db)
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 4 ek étolaj
- ½ fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 200 g bulgur
- 6 db tojás
- 100 ml habtejszín
- ½ csokor petrezselyem
A salátához
- 250 ml víz
- 3 ek kristálycukor
- 4 ek 10%-os ecet
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ csokor petrezselyem
- ½ tk só
- 6 db paradicsom (90 g/db)
A tojásos bulgurhoz egy kisebb lábosban, alacsony lángon megfuttatjuk 2 ek étolajon az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a bulgurt is, és tovább pirítjuk 2 percig. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel és fedő alatt megpároljuk, mint a rizst.
Míg a bulgur elkészül, össze is tudjuk dobni a paradicsomsalátát. Először az öntetet készítjük el: a vízhez hozzáadjuk a cukrot és az ecetet, elkeverjük, hogy feloldódjon benne a cukor, aztán mehet bele az aprított fokhagyma és petrezselyem, illetve a só. Hagyjuk 10 percet állni, majd beletesszük a 0,5 cm-es karikára vágott paradicsomot. Elkeverjük, és tálalásig hűtőbe tesszük.
A tojásokat kikeverjük a tejszínnel, és egy csipet sót adunk hozzá.
A bulgurt óvatosan felkeverjük, hogy szétessenek a szemek, és kiterítjük egy tálcára, hogy a felesleges gőzt kiadja magából. Ha egy kicsit hűlt, akkor egy nagyobb serpenyőben 2 ek étolajon elkezdjük pirítani a megfőtt bulgurt. Mikor már kellően átforrósodott, hozzáadjuk a tejszínes-tojásos keverékünket, és 1-2 perc alatt összesütjük a bulgurral. Figyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki az ételünket!
Tálba szedjük a tojásos bulgurt, a tetejére finomra vágott petrezselymet szórunk, és mellé kínáljuk az eddigre parádésan összeért paradicsomsalátát.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a tojásos bulgur receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!