Hozzávalók
- 270 g darált háztartási keksz
- 100 g porcukor
- 100 g vaj
- 80 ml tej
- 20 ml fűszeres barna rum vagy 10 ml rumaroma
- 80 g kókuszreszelék
- 20 szem friss áfonya
Hozzávalók
- 270 g darált háztartási keksz
- 100 g porcukor
- 100 g vaj
- 80 ml tej
- 20 ml fűszeres barna rum vagy 10 ml rumaroma
- 80 g kókuszreszelék
- 20 szem friss áfonya
Az áfonyás fehér kókuszgolyó elkészítéséhez a darált háztartási kekszet egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a szoba-hőmérsékletű vajat, a tejet, a rumot vagy rumaromát, és alaposan összedolgozzuk, hogy homogén, jól formázható masszát kapjunk.
Egy tálba szórjuk a kókuszreszeléket, majd kézzel diónyi darabokat veszünk ki a tésztából, ellapítjuk, mindegyik közepébe rakunk egy-egy áfonyaszemet, majd gombóccá formázzuk őket, és belehempergetjük a kókuszreszelékbe.
Tányérra rakjuk a kókuszgolyókat, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy tökéletes állagúak legyenek.
- Elkészítési idő: 25-30 perc
Ha tetszett a áfonyás fehér kókuszgolyó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!