Hirdetés
Karácsonyi menü

Almás-vaníliás kalácspuding

Hozzávalók

1
25 x 16 cm-es tepsihez
+
3 db alma
1 db nagyobb kalács
1 marék mazsola
4 db tojás
1 rúd vanília
60 g porcukor
600 ml tej
100 g vaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Almás-vaníliás kalácspuding

Puding vagy felfújt, ez talán valahol a kettő között van. Alul puha, szaftos lesz a kalács, felül pedig ropogósabbra sült darabokkal találkozol majd. Nettó 40-45 perc alatt kész van, és ebből tényleges meló csak 15 perc, szóval akár még reggelinek is simán belefér.
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

1
25 x 16 cm-es tepsihez
+
3 db alma
1 db nagyobb kalács
1 marék mazsola
4 db tojás
1 rúd vanília
60 g porcukor
600 ml tej
100 g vaj
Bevásárlólistához adom

Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházaikat és kisebb kockákra vágjuk. A kalácsot felszeleteljük és ha kell (mert így férnek el szépen a tepsiben), félbevágjuk őket. A kalácsokat ferdén egymásra fektetjük, belerakjuk őket a tepsibe, megszórjuk az almadarabokkal és a mazsola felével. 

A tojásokat összekeverjük a vaníliarúd kikapart magjaival, a porcukorral, a tejjel, 70 g olvasztott vajjal, és a kalácsokra öntjük. Megszórjuk a mazsola másik felével, és a maradék 30 g vajat kis darabokban rádobjuk a kalácsra. 180 fokos sütőbe toljuk 30-35 percre, és ha megsült, megszórjuk egy jó nagy adag porcukorral.

Ha tetszett az Almás-vaníliás kalácspuding receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások