Hozzávalók
A tésztához
- 150 g liszt
- 70 g puha vaj
- 1 db tojás
- 2 ek porcukor
- 1 ek tejföl
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
Az almás részhez
- 2 db piros alma
- 30 g vaj
- 4 ek cukor
- 2 tk fahéj
- 1 tk vanília
- 1 ek citromlé
- 100 ml habtejszín
A krémhez
- 300 g hideg mascarpone
- 500 g almáspite ízű krémjoghurt
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g liszt
- 70 g puha vaj
- 1 db tojás
- 2 ek porcukor
- 1 ek tejföl
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
Az almás részhez
- 2 db piros alma
- 30 g vaj
- 4 ek cukor
- 2 tk fahéj
- 1 tk vanília
- 1 ek citromlé
- 100 ml habtejszín
A krémhez
- 300 g hideg mascarpone
- 500 g almáspite ízű krémjoghurt
A almáspite-pohárkrém tésztájához összekeverjük a hozzávalókat, és egy kb. 10×20 cm-es, kisebb tepsibe nyomkodjuk, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 2-3 cm-es kockákra vágjuk.
Az almás részhez az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, és a tejszín kivételével 7-8 percig összeforraljuk a többi hozzávalóval. Hozzáöntjük a tejszínt, majd további 5 percig forraljuk, és hagyjuk kihűlni. A krémhez 3-4 percig habosítjuk a mascarponét, és belekeverjük a krémjoghurtot.
4 db, közepes méretű pohárba rétegezzük: egy réteg tészta, egy réteg alma, egy réteg krém, majd újból megismételjük. Egyből ehetjük, de az is jót tesz neki, ha 2-3 órára hűtőbe rakjuk.
Ha tetszett az almáspite-pohárkrém receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
A recept szponzorált termékmegjelenítést tartalmaz.