Hirdetés

Amaretti keksz, az olaszok habcsókja

Hozzávalók

30
darabhoz
+
200 g porcukor
200 g mandulaliszt vagy darált mandula
2 db tojásfehérje
1 tk mandula kivonat
0.25 tk só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Amaretti keksz, az olaszok habcsókja

Házilag roppanós, isteni finom amaretti kekszet készíteni nem is olyan nagy ördöngösség, és garantáltan nem fogsz ezután bolti verziót vásárolni! Gyorsan elkészíthető és a barátokkal, családdal töltött ebéd után, egy finom bor vagy kávé társaságában tutibiztos sikereket könyvelhetsz el, ráadásul fémdobozban sokáig eltartható, már ha marad belőle!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

30
darabhoz
+
200 g porcukor
200 g mandulaliszt vagy darált mandula
2 db tojásfehérje
1 tk mandula kivonat
0.25 tk só
Bevásárlólistához adom

A porcukrot és a mandulalisztet összekeverjük, hozzáadjuk a tojásfehérjét és jól eldolgozzuk. Beletesszük a mandula kivonatot, a sót és simára gyúrjuk. 15 grammos kis golyókat formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és a tetejüket kicsit lenyomkodjuk. 190 fokon, légkeveréses programon 13-15 percig sütjük.

Ha más príma kekszrecepteket is kipróbálnál, kattints ide vagy például ide!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások