Az ehető ajándékok támogatója a
Hozzávalók
- 25 dkg méz
- 30 dkg vaj
- 30 dkg világos barnacukor
- 1 kg liszt
- 1 db narancs reszelt héja
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 tk szegfűszeg
- 1 tk szegfűbors
- 2 tk őrölt gyömbér
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 2 tk szódabikarbóna
- 3 db +1 tojás
Az írókához
- 1 db tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 2 tk citromlé
Az ehető ajándékok támogatója a
Az ehető ajándékok támogatója a
Hozzávalók
- 25 dkg méz
- 30 dkg vaj
- 30 dkg világos barnacukor
- 1 kg liszt
- 1 db narancs reszelt héja
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 tk szegfűszeg
- 1 tk szegfűbors
- 2 tk őrölt gyömbér
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 2 tk szódabikarbóna
- 3 db +1 tojás
Az írókához
- 1 db tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 2 tk citromlé
Az azonnal puha mézeskalács elkészítése nem boszorkányság, csak egy jó recept kell hozzá! Ezzel segítünk, nektek csak megsütni kell.
A szegfűszeget és a szegfűborsot mozsárban összetörjük, majd hozzáadjuk a többi fűszert és összekeverjük. Egy kis lábosba tesszük a mézet és a fűszereket, és addig melegítjük, amíg a méz felforr. Összekeverjük és hozzáadjuk a vajat, amit hagyjunk teljesen elolvadni.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával.
A cukrot és három tojást robotgépben habosra keverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra kapcsoljuk és váltakozva a habhoz keverjük a lisztet és a mézes keveréket. Nehéz, ragacsos masszát kapunk. Kiszedjük a keverőtálból, fóliába tekerjük és éjszakára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve hagyjuk egy kicsit felengedni a masszát, 3 részre osztjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni és lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti formával kiszúrjuk.
A maradék tojást 1 evőkanálnyi vízzel kissé felverjük és megkenjük vele a mézeskalácsokat. 180 fokra előmelegített sütőben 5-7 percig sütjük, éppen csak addig, amíg egy kis színt kapnak (vigyázni kell, hókönnyen megégnek!). A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni a mézeskalácsokat, majd írókával díszítjuk őket.
Az írókához:
Az írókához a tojásfehérjét a cukorral legalább 5 percig keverjük magas fokozaton, kézi robotgépppel. Hozzáadjuk a citromlevet, ettől fényes és sűrű lesz. Akkor jó, ha az ujjunkat belemártva a habcsúcs nem konyul le. Egy nyomózsákba vagy vastagabb zacskóba töltjük, aminek az egyik sarkán egy egészen pici lyukat vágunk. A kihűlt mézeskalácsot ezzel díszítjük
Ha tetszett az azonnal puha mézeskalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!