Hirdetés

Azonnal puha mézeskalács

Hozzávalók

25 dkg méz
30 dkg vaj
30 dkg világos barnacukor
1 kg liszt
1 db narancs reszelt héja
2 tk őrölt fahéj
1 tk szefgűszeg
1 tk szegfűbors
2 tk őrölt gyömbér
1 tk őrölt szerecsendió
2 tk szódabikarbóna
3 db +1 tojás

Az írókához

1 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
2 tk citromlé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Azonnal puha mézeskalács

 Egy olyan cuccról van szó, ami egyszerre lehet ajándék, karácsonyfadísz és finom nasi egy jó kávé mellé. Elkészíteni nem nehéz, mégis évről-évre előkerül a "mitől lesz puha a mézeskalácsom?" téma. Na, itt a válasz a kérdésre. 
Kipróbáltam, jóóó lett!
139
Hirdetés

Hozzávalók

25 dkg méz
30 dkg vaj
30 dkg világos barnacukor
1 kg liszt
1 db narancs reszelt héja
2 tk őrölt fahéj
1 tk szefgűszeg
1 tk szegfűbors
2 tk őrölt gyömbér
1 tk őrölt szerecsendió
2 tk szódabikarbóna
3 db +1 tojás

Az írókához

1 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
2 tk citromlé
Bevásárlólistához adom

img_5421.jpg

A szegfűszeget és a szegfűborsot mozsárban összetörjük, majd hozzáadjuk a többi fűszert és összekeverjük. Egy kis lábosba tesszük a mézet és a fűszereket, és addig melegítjük, amíg a méz felforr. Összekeverjük és hozzáadjuk a vajat, amit hagyjunk teljesen elolvadni.

Egy tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával.

A cukrot és három tojást robotgépben habosra keverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra kapcsoljuk és váltakozva a habhoz keverjük a lisztet és a mézes keveréket. Nehéz, ragacsos masszát kapunk. Kiszedjük a keverőtálból, fóliába tekerjük és éjszakára a hátőbe tesszük.

A hűtőből kivéve hagyjuk egy kicsit felengedni a masszát, 3 részre osztjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni és lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti formával kiszúrjuk.

img_5416.jpg

A maradék tojást 1 evőkanálnyi vízzel kissé felverjük és megkenjük vele a mézeskalácsokat. 180 fokra előmelegített sütőben 5-7 percig sütjük, éppen csak addig, amíg egy kis színt kapnak (vigyázni kell, hókönnyen megégnek!). A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni a mézeskalácsokat, majd írókával díszítjuk őket.

Az írókához a tojásfehérjét a cukorral legalább 5 percig keverjük magas fokozaton, kézi robotgépppel. Hozzáadjuk a citromlevet, ettől fényes és sűrű lesz. Akkor jó, ha az ujjunkat belemártva a habcsúcs nem konyul le. Egy nyomózsákba vagy vastagabb zacskóba töltjük, aminek az egyik sarkán egy egészen pici lyukat vágunk. A kihűlt mézeskalácsot ezzel díszítjük

img_5418.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások