Hozzávalók
A tésztához
- 190 ml natúr joghurt
- 3 db tojás
- 2 db érett banán
- 60 ml kókuszolaj (vagy sima olaj)
- 250 g barna cukor
- 40 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 20 g instant kávé
- 160 g liszt
- 75 g apró szemű zabpehely
- 1 csomag sütőpor (12 g)
A krémhez
- 100 g olvasztott étcsoki
- 150 g szobahőmérsékletű vaj
- 500 g mascarpone
- 3 ek porcukor
- 1 mk instant kávé
- 1 ek holland kakaópor
Banános-joghurtos zabmuffin
Hozzávalók
A tésztához
- 190 ml natúr joghurt
- 3 db tojás
- 2 db érett banán
- 60 ml kókuszolaj (vagy sima olaj)
- 250 g barna cukor
- 40 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 20 g instant kávé
- 160 g liszt
- 75 g apró szemű zabpehely
- 1 csomag sütőpor (12 g)
A krémhez
- 100 g olvasztott étcsoki
- 150 g szobahőmérsékletű vaj
- 500 g mascarpone
- 3 ek porcukor
- 1 mk instant kávé
- 1 ek holland kakaópor
A tésztához a joghurtot, kókuszolajat, tojásokat és a banánokat botmixerrel leturmixoljuk. Mehet bele a többi hozzávaló, egy alapos keverés, és már kanalazhatjuk is a muffinsütő papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe. Szinte teljesen megtölthető a forma (4 mm-t azért hagyjunk ki), mert sokat nem fog nőni, ez inkább szaftosabb, tömörebb zabmuffin lesz.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sülnek a sütik. A krémhez a szobahőmérsékletű vajat kikeverjük az olvasztott csokival, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is. A krémet nyomózsákba töltjük és a muffinok tetejére nyomjuk. Szárított banánchipsszel díszíthetjük.
Ha tetszett a recept, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!