Hirdetés

Bedobálós túrós süti

Hozzávalók

Hozzávalók
1
30 cm-es tepsihez (25x30 cm)
250 g rétesliszt
250 g barna cukor
1 csomag sütőpor
50 g vaj a kikenéshez + 50 g vaj a tetejére
500 g tehéntúró
2 db alma
1 citrom héja
1 ek fahéj
200 ml tej
100 ml tejszín
4 db tojás
100 g dió
Hirdetés

Bedobálós túrós süti

Ha egy olyan sütire vágytok, amilyet még sosem ettetek, de végtelenül egyszerű elkészíteni, akkor ez a bedobálós süti a kedvencetek lesz! Nem véletlen a névadás, ehhez a cucchoz tényleg nem kell sok mindenhez érteni. Egy kis rétegezés a frankó almás-fahéjas és túrós részből és szinte már kész is vagytok!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
30 cm-es tepsihez (25x30 cm)
250 g rétesliszt
250 g barna cukor
1 csomag sütőpor
50 g vaj a kikenéshez + 50 g vaj a tetejére
500 g tehéntúró
2 db alma
1 citrom héja
1 ek fahéj
200 ml tej
100 ml tejszín
4 db tojás
100 g dió

Fotó: Fördős Peti

Egy tálban összekeverjük a réteslisztet, a cukrot, és a sütőport. Az almákat megpucoljuk, feldaraboljuk, és megszórjuk a fahéjjal. Majd a nedves hozzávalókat is összekeverjük: a tojást, a tejszínt és a tejet. Kivajazzuk a tepsit, és beleszórjuk a lisztes keverék felét. Mostantól pedig indulhat a rétegezés: túró, citromhéj, fahéjas alma, és a maradék lisztes mix. Ezt az egészet nyakon öntjük a tejes keverékkel, és kész is vagyunk! A tetejét picit meglazíthatjuk egy villa segítségével, hogy a nedves keverék mindenhova eljusson. Végül rákockázzuk a maradék vajat, hogy igazán aranybarnára süljön. 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások