Hirdetés

Cseresznyés rétes

Hozzávalók

1
rúd réteshez:
+
500 g cseresznye
2 ek cukor
10 g vaníliás cukor
1 tk fahéj
3 ek búzadara
3 - 4 db réteslap
3 ek olvasztott vaj
1 db tojás
2 ek pisztácia
porcukor a szóráshoz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Cseresznyés rétes

A réteseket mindenki szereti, a cseresznyét is sokan imádják, szóval ez a rétes maga a tökéletesség. Jó sok porcukorral issssteni lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

1
rúd réteshez:
+
500 g cseresznye
2 ek cukor
10 g vaníliás cukor
1 tk fahéj
3 ek búzadara
3 - 4 db réteslap
3 ek olvasztott vaj
1 db tojás
2 ek pisztácia
porcukor a szóráshoz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A cseresznyés rétes első lépéseként kimagozzuk a gyümölcsöt, és kicsit kinyomkodjuk a levüket. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a búzadarát. A réteslapokat egy konyharuhára helyezzük, hogy könnyen feltekerjük majd, és a lapok között vékonyan megkenjük vajjal.

A hosszabb oldal mentén rákanalazzuk a tölteléket, óvatosan feltekerjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk durvára vágott pisztáciával, és 190 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kicsit kihűlt, felvághatjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

Cseresznyés rétes

Ha tetszett a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Tejbegrízes rétes

Expressz cseresznyés pohárkrém

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?