Hirdetés

Csokis habcsókos popcake

Hozzávalók

Hozzávalók
15
darabhoz

A tésztához

400 g kakaós piskóta
80 ml tejszín
100 g olvasztott étcsoki
150 g mascarpone

A csokis réteghez

200 g olvasztott étcsoki
pár csepp olaj

A habcsókréteghez

1 tojásfehérje
80 g cukor
15 db rövidebb hurkapálca vagy fanyárs
Hirdetés

Csokis habcsókos popcake

Ha maradt egy kevés piskótátok és nem tudjátok mit kezdjetek vele (mint pl. nekünk a hólabda készítésekor), akkor egy remek kis alternatíva lehet ez a süti vagy akár a puncsszelet. Sima popcake-et is tudtok belőle készíteni, vagy kipróbálhatjátok ezt az extra, habcsókos verziót ;)
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
15
darabhoz

A tésztához

400 g kakaós piskóta
80 ml tejszín
100 g olvasztott étcsoki
150 g mascarpone

A csokis réteghez

200 g olvasztott étcsoki
pár csepp olaj

A habcsókréteghez

1 tojásfehérje
80 g cukor
15 db rövidebb hurkapálca vagy fanyárs

A piskótalapot összemorzsoljuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval, a lényeg, hogy formázható, kicsit tömörebb masszát kapjunk. Diónyi golyókat gyúrunk belőle. A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, adunk hozzá pár csepp olajat, belemártjuk a pálcikák végét a csokiba, beleszúrjuk a golyókba és hűtőbe rakjuk őket (ez azért szükséges, hogy ne csússzanak le a pálcikáról a kész golyók). Mikor megdermedt a csoki a pálcikáknál, belemártjuk a maradék olvasztott csokiba a golyókat, lecsepegtetjük és hungarocell darabkába szúrjuk (vagy ha nincs ilyenünk, mint ahogy én sem találtam, akkor egy reszelő lyukaiba szurkáljuk 😀 ). A tojásfehérjét a cukorral egy tálba rakjuk, vízgőz fölött felmelegítjük, majd robotgéppel habcsók állagúra verjük. Belemártjuk a popcake-eket és szakácsfáklyával kicsit megkaramellizáljuk a habcsókot.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások