Hozzávalók
A tésztához
- 400 g kakaós piskóta
- 80 ml tejszín
- 100 g olvasztott étcsoki
- 150 g mascarpone
A csokis réteghez
- 200 g olvasztott étcsoki
- pár csepp olaj
A habcsókréteghez
- 1 db tojásfehérje
- 80 g cukor
- 15 db rövidebb hurkapálca vagy fanyárs
Csokis habcsókos popcake
Hozzávalók
A tésztához
- 400 g kakaós piskóta
- 80 ml tejszín
- 100 g olvasztott étcsoki
- 150 g mascarpone
A csokis réteghez
- 200 g olvasztott étcsoki
- pár csepp olaj
A habcsókréteghez
- 1 db tojásfehérje
- 80 g cukor
- 15 db rövidebb hurkapálca vagy fanyárs
A piskótalapot összemorzsoljuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval, a lényeg, hogy formázható, kicsit tömörebb masszát kapjunk. Diónyi golyókat gyúrunk belőle. A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, adunk hozzá pár csepp olajat, belemártjuk a pálcikák végét a csokiba, beleszúrjuk a golyókba és hűtőbe rakjuk őket (ez azért szükséges, hogy ne csússzanak le a pálcikáról a kész golyók). Mikor megdermedt a csoki a pálcikáknál, belemártjuk a maradék olvasztott csokiba a golyókat, lecsepegtetjük és hungarocell darabkába szúrjuk (vagy ha nincs ilyenünk, mint ahogy én sem találtam, akkor egy reszelő lyukaiba szurkáljuk 😀 ). A tojásfehérjét a cukorral egy tálba rakjuk, vízgőz fölött felmelegítjük, majd robotgéppel habcsók állagúra verjük. Belemártjuk a popcake-eket és szakácsfáklyával kicsit megkaramellizáljuk a habcsókot.