Hozzávalók
- 6 ek cukor
- 3 csipet szódabikarbóna
Hozzávalók
- 6 ek cukor
- 3 csipet szódabikarbóna
A Squid Game sorozatból ismert dalgona candy elkészítése kifejezetten egyszerű, de kíván némi gyakorlottságot, akár csak a formák kifaragása. 🙂 A cukrot egy gyorsforralóba tesszük, majd közepes lángon addig melegítjük, amíg borostyánszínűvé nem karamellizálódik. Ha nehezen indulna meg, egy párszor belekeverünk.
A világos karamellbe szórjuk a szódabikarbónát, alaposan elkeverjük, és kb. 10 másodpercre még a láng fölé tesszük. A lényeg, hogy a megszokott törökmézzel ellentétben itt nem hagyjuk, hogy igazán felfusson.
Most kell igazán gyorsan dolgozni, mert különben baj lesz! 🙂 A kész masszát egy sütőpapírra adagoljuk, mi 2-2 evőkanálnyi mennyiséget használtunk 1 db candyhez. Egy tepsi aljához egy másik sütőpapírt szorítunk, és ezzel laposra nyomjuk a masszát. Várunk kb. 10 másodpercet, majd leszedjük a felső papírt, és tetszőleges kiszúróval mintát nyomunk a közepére.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a Squid Game-ből ismert dalgona candy receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több gyors finomság a Street Kitchen oldaláról:
Szerelmeslevél
Cukormentes mogyoróvajas csokibonbon
Szilvás papucs