Hirdetés

Dalgona candy

Hozzávalók

4
darabhoz
+
6 ek cukor
3 csipet szódabikarbóna
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Dalgona candy

A dalgona candy egy cukros, törökmézszerű édesség, amit Dél-Koreában általában utcai árusok készítenek. A Squid Game című sorozatnak köszönhetően óriási népszerűségnek örvend, úgyhogy megcsináltuk a házi verziót a saját formáinkkal. Vigyázzatok, nehogy széttörjenek! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
darabhoz
+
6 ek cukor
3 csipet szódabikarbóna
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A Squid Game sorozatból ismert dalgona candy elkészítése kifejezetten egyszerű, de kíván némi gyakorlottságot, akár csak a formák kifaragása. 🙂 A cukrot egy gyorsforralóba tesszük, majd közepes lángon addig melegítjük, amíg borostyánszínűvé nem karamellizálódik. Ha nehezen indulna meg, egy párszor belekeverünk.

A világos karamellbe szórjuk a szódabikarbónát, alaposan elkeverjük, és kb. 10 másodpercre még a láng fölé tesszük. A lényeg, hogy a megszokott törökmézzel ellentétben itt nem hagyjuk, hogy igazán felfusson.

Most kell igazán gyorsan dolgozni, mert különben baj lesz! 🙂 A kész masszát egy sütőpapírra adagoljuk, mi 2-2 evőkanálnyi mennyiséget használtunk 1 db candyhez. Egy tepsi aljához egy másik sütőpapírt szorítunk, és ezzel laposra nyomjuk a masszát. Várunk kb. 10 másodpercet, majd leszedjük a felső papírt, és tetszőleges kiszúróval mintát nyomunk a közepére.

dalgona candy
Dalgona candy
  • Elkészítési idő: 15 perc

Ha tetszett a Squid Game-ből ismert dalgona candy receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több gyors finomság a Street Kitchen oldaláról:

Szerelmeslevél
Cukormentes mogyoróvajas csokibonbon
Szilvás papucs

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?