Hozzávalók
A pudingos töltelékhez
- 1 csomag vaníliás pudingpor (20 g)
- 400 ml tej
- 3 - 4 ek cukor
A szilvás töltelékhez
- 6 db szilva
- 1 mk fahéj
- 1 ek cukor
Az összeállításhoz
- 1 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás
Hozzávalók
A pudingos töltelékhez
- 1 csomag vaníliás pudingpor (20 g)
- 400 ml tej
- 3 - 4 ek cukor
A szilvás töltelékhez
- 6 db szilva
- 1 mk fahéj
- 1 ek cukor
Az összeállításhoz
- 1 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás
A szilvás papucs pudingos töltelékéhez a pudingport egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd felöntjük a többi tejjel, ezután hozzáadjuk a cukrot, és egy lábasban, közepesen erős lángon, folyamatosan kevergetve készre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, fóliával letakarjuk, és hagyjuk kissé kihűlni.
A szilvás töltelékhez a szilvát kimagozzuk, elfelezzük, megszórjuk a fahéjjal és a cukorral, majd jól összekeverjük.
A leveles tésztát 6 egyenlő részre vágjuk. Két átlósan elhelyezkedő csücsök közötti 4-5 cm-es sávot megkenjük a pudinggal, ráhelyezünk 2 db fél szilvát, majd a másik két csücsök közül az egyiket lekenjük vízzel, és összetapasztjuk a két sarkot úgy, hogy egy „papucsot” kapjunk. Lekenjük felvert tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt készre sütjük.
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 5 perc
Sütési idő: 20 perc
Összesen: 30 perc
Ha tetszett a szilvás papucs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!