Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Frankó őszi süti: sütőtökös muffin

Hozzávalók

12
darabhoz
+
1 db nagyobb sütőtök (sütés után 400 g-ot használunk fel)
250 g liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 csapott tk őrölt fahéj
½ mk őrölt szegfűszeg
½ mk őrölt gyömbér
½ mk őrölt szerecsendió
100 g barna cukor
100 g cukor
2 db tojás (L-es)
120 ml olaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Frankó őszi süti: sütőtökös muffin

Kétség kívül az ősz egyik legnagyobb sztárja a sütőtök. Tudjuk, hogy magában is nagyon finom, de az a jó benne, hogy sütikbe is remekül felhasználható. Ez a sütőtökös muffin például zseniális lett, szóval javasoljuk, hogy ezzel nyissátok meg az őszi sütőtökszezont!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

12
darabhoz
+
1 db nagyobb sütőtök (sütés után 400 g-ot használunk fel)
250 g liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 csapott tk őrölt fahéj
½ mk őrölt szegfűszeg
½ mk őrölt gyömbér
½ mk őrölt szerecsendió
100 g barna cukor
100 g cukor
2 db tojás (L-es)
120 ml olaj
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi NóriA sütőtököt félbevágjuk és 180 fokos sütőben puhára sütjük. A lisztet a fűszerekkel, sóval, sütőporral összekeverjük. A sütőtökből kiveszünk 400 g puha, pürés részt és a liszthez adjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és a kétféle cukrot és elkezdjük keverni, miközben fokozatosan hozzácsorgatjuk az olajat. A masszát papírkapszlikkal bélelt muffin formába adagoljuk és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük őket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások