Megúszós sütik

Triplamogyorósmuffin

Triplamogyorós muffin

Hozzávalók
2 db
tojás
120 g
porcukor
10 g
sütőpor
60 g
puha vaj
100 ml
tej
120 g
pirított, sótlan földimogyoró
1 ek
kakaópor
150 g
liszt
1 csipet
A tetejére
250 g
hideg mascarpone
2 ek
krémes mogyoróvaj
2 tk
porcukor
50 g
pirított, sótlan földimogyoró

Elkészítés

A triplamogyorós muffin minden elemébe kerül mogyoró, nem spóroltunk vele, hiszen ez adja a süti lelkét.

Első lépésként a tojásokat kihabosítjuk a cukorral, majd minden hozzávalót alaposan belekeverünk ebbe az alapba, de nem kell túlkeverni a tésztát. Kibélelünk egy muffinsütő formát papírral, és egyenlően elosztjuk benne a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük a muffinokat.

A mascarponét 3-4 perc alatt kihabosítjuk, majd belekeverjük a mogyoróvajat és a cukrot. Habzsákba töltjük, és megvárjuk, ameddig a muffinok teljesen kihűlnek, és csak ezután kezdjük el díszíteni. Ha megvagyunk ezzel, jöhet az utolsó símitás: megszórjuk apróra vágott mogyoróval, és kész is.

triplamogyoros-muffin
A tökéletes triplamogyorós muffin (Fotó: Street Kitchen)

Még egy kis mogyoró? Mutatunk sós és édes Street Kitchen recepteket is:

Mogyorós kalács

Kekszes-mogyoróvajas golyósüti

Vegán mogyorókrém

Ázsiai rizssaláta mogyorós satay szósszal

Marokkói marharagu, mentás joghurttal

www.streetkitchen.hu

Ha ti sem tudtok leállni a mogyoróval, akkor ez a triplamogyorós muffin abszolút a ti sütitek. Nemcsak a krémbe, de a tésztába és a tetejére is került mogyoró, az eredmény pedig magáért beszél.

Hozzávalók

12 darab
2 db
tojás
120 g
porcukor
10 g
sütőpor
60 g
puha vaj
100 ml
tej
120 g
pirított, sótlan földimogyoró
1 ek
kakaópor
150 g
liszt
1 csipet
A tetejére
250 g
hideg mascarpone
2 ek
krémes mogyoróvaj
2 tk
porcukor
50 g
pirított, sótlan földimogyoró

A triplamogyorós muffin minden elemébe kerül mogyoró, nem spóroltunk vele, hiszen ez adja a süti lelkét.

Első lépésként a tojásokat kihabosítjuk a cukorral, majd minden hozzávalót alaposan belekeverünk ebbe az alapba, de nem kell túlkeverni a tésztát. Kibélelünk egy muffinsütő formát papírral, és egyenlően elosztjuk benne a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük a muffinokat.

A mascarponét 3-4 perc alatt kihabosítjuk, majd belekeverjük a mogyoróvajat és a cukrot. Habzsákba töltjük, és megvárjuk, ameddig a muffinok teljesen kihűlnek, és csak ezután kezdjük el díszíteni. Ha megvagyunk ezzel, jöhet az utolsó símitás: megszórjuk apróra vágott mogyoróval, és kész is.

triplamogyoros-muffin
A tökéletes triplamogyorós muffin (Fotó: Street Kitchen)

Még egy kis mogyoró? Mutatunk sós és édes Street Kitchen recepteket is:

Mogyorós kalács

Kekszes-mogyoróvajas golyósüti

Vegán mogyorókrém

Ázsiai rizssaláta mogyorós satay szósszal

Marokkói marharagu, mentás joghurttal

Ha tetszett a triplamogyorós muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése