Hirdetés
Green Kitchen

Gesztenyés kosárka

Hozzávalók

6 - 8
darabhoz
+
1 csomag leveles tészta
1 db tojásfehérje
2 ek sűrű baracklekvár
50 ml víz
3 tk rumaroma (egy a lekvárba és kettő a gesztenyébe)
150 g mascarpone
2 ek porcukor
150 g gesztenyemassza
10 g étcsokoládé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gesztenyés kosárka

Ez a gesztenyés kosárka ideális választás, ha egy borongós nap után egy kis édességgel kényeztetnéd a tested és a lelked, de nincs kedved órákon át a konyhában sütkérezni. Ha a fagyasztóban vagy a spájzban van egy-két alapanyag, amihez az ilyen esetekben nyúlni tudsz, akkor még a boltba sem kell leugranod, hogy elkészítsd, elég szétnézni otthon. Vagy a szomszéd néninél. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
darabhoz
+
1 csomag leveles tészta
1 db tojásfehérje
2 ek sűrű baracklekvár
50 ml víz
3 tk rumaroma (egy a lekvárba és kettő a gesztenyébe)
150 g mascarpone
2 ek porcukor
150 g gesztenyemassza
10 g étcsokoládé
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A leveles tésztát kiterítjük, és egy éles pogácsaszaggatóval kb. 6 cm-es karikákat vágunk belőle. Minden karikára ráteszünk egy újabb – majd még egy –, ugyanakkora méretű karikát, azzal a különbséggel, hogy ezeknek a belsejét egy kisebb, kb. 3-4 cm átmérőjű  pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Ezt követően a legalsó korongot lekenjük a tojásfehérjével, és visszatesszük rá előbb az egyik, majd a másik kiszúrt kört. Tehát egy kosárka áll egy 6 cm-es teli körből és két szintén 6 cm-es körből, amelyeknek a közepén van egy 3-4 cm-es lyuk. Ezután 180 fokos sütőben a csomagoláson feltüntetett idő alatt kisütjük a kosarakat. Ez körülbelül 10 perc sütést jelent.

Amíg a kosárkák sülnek, elkészítjük a baracklekváros mázat. Egy edényben vagy gyorsforralóban összeforraljuk a baracklekvárt a vízzel és egy teáskanál rumaromával. Nem kell sokáig főzni: miután felforrt, még egy percig rotyogtatjuk, és utána már el is zárhatjuk a tűzhelyet.

Ha megsültek a kosárkák, az ujjunkkal vagy egy kanál segítségével „betörjük” a belsejüket, ezzel helyet csinálva a krémnek, majd jó alaposan lekenjük őket a lekváros mázzal. Mindenhol kapjanak bőven a mázból, mert szép fényesek lesznek tőle, nem mellesleg pompás ízt kölcsönöz a tésztának.

A mascarponét egy robotgéppel kihabosítjuk a porcukorral, és összekeverjük a gesztenyemasszával. Ízlés szerint ízesítjük a rumaromával, esetleg mazsolával. Ezután egy nyomózsákba töltjük a krémet, és megtöltjük a kosárkák közepét. A tetejüket étcsoki reszelékkel díszítjük. A legegyszerűbb, ha a zöldségpucolóval forgácsoljuk a csokit.  

Ha tetszett a gesztenyés kosárka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több gesztenyés süti:

Gesztenyés hógolyó

Gesztenyés brownie

Házi gesztenyepüré

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások