Hirdetés

Hihetetlenül aranyos habcsók gombák

Hozzávalók

20
darabhoz
+

A habcsókhoz

100 g tojásfehérje (kb. 3 db)
200 g cukor

A szóráshoz

1 nagy ek kakaópor

Az összeillesztéshez

80 g olvasztott étcsoki
Hirdetés

Hihetetlenül aranyos habcsók gombák

Szerintem nincs karácsony habcsók nélkül, bár én minden évszakban szeretem a tortákat ezekkel a hófehér pamacsokkal díszíteni. :D Ezek a “gombák” önmagukban is simán ehetőek, de egy Fekete-erdő tortát vagy fatörzset is szuperül dekorálhattok vele. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

20
darabhoz
+

A habcsókhoz

100 g tojásfehérje (kb. 3 db)
200 g cukor

A szóráshoz

1 nagy ek kakaópor

Az összeillesztéshez

80 g olvasztott étcsoki

Egy lábosban vizet melegítünk, egy tálat ráültetünk és a tojásfehérjét és a cukrot a vízgőz fölött csípősre melegítjük benne, azaz addig amíg jó meleg lesz, de nem forraljuk fel, nehogy elkezdjen megfőni a tojásfehérje. Ezután habverővel, magas fokozaton, addig habosítjuk, amíg kihűl az alap és masszív állagú habcsókkrémet kapunk.

Nyomózsákba töltjük, vágunk egy kisebb lyukat a végére és sütőpapírral borított tepsire 20 vékonyabb, hengerszerű rudat formázunk belőle (ez lesz a gomba tönkje). Ezután vágunk egy nagyobb lyukat és kicsit laposabb, gombakalap szerű alakokat nyomunk a tepsire. A gombák kalapjára hintünk kevés kakaóport (a legjobb ha ráfújunk a kakaóporra), majd 125 fokos sütőben kb 1 órán át szárítjuk a habcsókokat.

Mikor kihűltek, a hengerek (tönkök) csúcsos végeit, egy éles késsel laposabbra vágjuk, a gombák kalapjainak az alját belemártjuk az étcsokiba és a közepükhöz illesztjuk a tönköket. Megvárjuk amíg a csoki megdermed és kész is vagyunk vele.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások