Hozzávalók
A habcsókhoz
- 100 g tojásfehérje (kb. 3 db)
- 200 g cukor
A szóráshoz
- 1 nagy ek kakaópor
Az összeillesztéshez
- 80 g olvasztott étcsoki
Hozzávalók
A habcsókhoz
- 100 g tojásfehérje (kb. 3 db)
- 200 g cukor
A szóráshoz
- 1 nagy ek kakaópor
Az összeillesztéshez
- 80 g olvasztott étcsoki
Egy lábosban vizet melegítünk, egy tálat ráültetünk és a tojásfehérjét és a cukrot a vízgőz fölött csípősre melegítjük benne, azaz addig amíg jó meleg lesz, de nem forraljuk fel, nehogy elkezdjen megfőni a tojásfehérje. Ezután habverővel, magas fokozaton, addig habosítjuk, amíg kihűl az alap és masszív állagú habcsókkrémet kapunk.
Nyomózsákba töltjük, vágunk egy kisebb lyukat a végére és sütőpapírral borított tepsire 20 vékonyabb, hengerszerű rudat formázunk belőle (ez lesz a gomba tönkje). Ezután vágunk egy nagyobb lyukat és kicsit laposabb, gombakalap szerű alakokat nyomunk a tepsire. A gombák kalapjára hintünk kevés kakaóport (a legjobb ha ráfújunk a kakaóporra), majd 125 fokos sütőben kb 1 órán át szárítjuk a habcsókokat.
Mikor kihűltek, a hengerek (tönkök) csúcsos végeit, egy éles késsel laposabbra vágjuk, a gombák kalapjainak az alját belemártjuk az étcsokiba és a közepükhöz illesztjuk a tönköket. Megvárjuk amíg a csoki megdermed és kész is vagyunk vele.