Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Intelligens krémes

Hozzávalók

1
26x18 cm méretű tepsihez
+
4 db tojás
140 g cukor
125 g olvasztott vaj
110 g liszt
1 db citrom
½ db vaníliarúd
500 ml tej
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Intelligens krémes

Ez a süti annyira intelligens, hogy saját magától “szétválik” a sütőben és szeleteléskor a szemfülesebbek 3 különböző textúrát is észrevehetnek benne. Alul egy kicsit stabilabb réteg helyezkedik el, aztán egy habosabb, szinte krémes, majd pedig egy piskóta állagú, levegősebb réteg jön. A jó benne az, hogy mindössze két tálra, egy tepsire és egy habverőre lesz szükségetek hozzá.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

1
26x18 cm méretű tepsihez
+
4 db tojás
140 g cukor
125 g olvasztott vaj
110 g liszt
1 db citrom
½ db vaníliarúd
500 ml tej
Bevásárlólistához adom

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd mehet bele az olvasztott vaj is. Belekeverjük a vaníliarúd kikapart magjait, a citrom reszelt héjat, a lisztet, végül folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel.

Hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot is. A masszát a tepsibe öntjük, és először 10 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben, majd 160 fokon további 40 percig. Szeletelés előtt hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.

Ha tetszett az intelligens krémes receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások