Hirdetés

Intelligens krémes

Hozzávalók

1
26x18 cm méretű tepsihez
+
Hozzávaló kipipálva
4 db tojás
Hozzávaló kipipálva
140 g cukor
Hozzávaló kipipálva
125 g olvasztott vaj
Hozzávaló kipipálva
110 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom
Hozzávaló kipipálva
½ db vaníliarúd
Hozzávaló kipipálva
500 ml tej
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Intelligens krémes

Ez a süti annyira intelligens, hogy saját magától “szétválik” a sütőben és szeleteléskor a szemfülesebbek 3 különböző textúrát is észrevehetnek benne. Alul egy kicsit stabilabb réteg helyezkedik el, aztán egy habosabb, szinte krémes, majd pedig egy piskóta állagú, levegősebb réteg jön. A jó benne az, hogy mindössze két tálra, egy tepsire és egy habverőre lesz szükségetek hozzá.
Kipróbáltam, jóóó lett!
75
Hirdetés

Hozzávalók

1
26x18 cm méretű tepsihez
+
Hozzávaló kipipálva
4 db tojás
Hozzávaló kipipálva
140 g cukor
Hozzávaló kipipálva
125 g olvasztott vaj
Hozzávaló kipipálva
110 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom
Hozzávaló kipipálva
½ db vaníliarúd
Hozzávaló kipipálva
500 ml tej
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd mehet bele az olvasztott vaj is. Belekeverjük a vaníliarúd kikapart magjait, a citrom reszelt héjat, a lisztet, végül folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel.

Hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot is. A masszát a tepsibe öntjük, és először 10 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben, majd 160 fokon további 40 percig. Szeletelés előtt hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.

Ha tetszett az intelligens krémes receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?