Hozzávalók
A tésztához
- 110 g vaj
- 80 g cukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 csapott mk sütőpor
- 150 g liszt
- 2 csapott ek kakaópor
- 100 g apróra vágott törökmogyoró
A krémhez
- 150 g fehér csoki
- 60 ml tejszín
- 50 g apróra vágott pirított törökmogyoró
Hozzávalók
A tésztához
- 110 g vaj
- 80 g cukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 csapott mk sütőpor
- 150 g liszt
- 2 csapott ek kakaópor
- 100 g apróra vágott törökmogyoró
A krémhez
- 150 g fehér csoki
- 60 ml tejszín
- 50 g apróra vágott pirított törökmogyoró
A tésztához a hozzávalókat (a mogyoró kivételével) összegyúrjuk, és diónyi méretű gombócokat formázunk belőlük. Mindegyiket meghempergetjük a mogyoróban, és sütőpapíros tepsire rakosgatva (legalább 2-3 ujjnyira egymástól) 180 fokos sütőbe toljuk őket kb. 12-14 percre. 8 perc után kinyitjuk a sütőajtót, és a közepüket kissé lenyomjuk egy kanál segítségével (ide jön majd a krém), majd visszazárjuk a sütőajtót, és tovább sütjük.
Mikor kihűltek a kekszek, a tejszínt jól felmelegítjük, leöntjük vele az apróra vágott fehér csokit, homogénné keverjük és belecsorgatunk kb. 1-1 teáskanálnyi adagot a kis mélyedésekbe a kekszek közepén. Megszórjuk őket a vágott mogyoróval, és bedobjuk a hűtőbe, hogy minél hamarabb megdermedjen a csoki.
Ha tetszett a kakaós-mogyorós keksz fehér csokival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!