A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
- 600 g aszalt és kandírozott gyümölcs vegyesen (meggy, szilva, datolya, áfonya, mazsola, narancshéj, barack, gyömbér…)
- 50 g darált mogyoró
- 200 g darált mandula
- 3 db tojás
- 1 csipet só
- 1 mk őrölt fahéj
- 2 csipet őrölt szegfűszeg
- 2 csipet őrölt szerecsendió
- 25 ml olívaolaj
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 db citrom reszelt héja
- ½ db vaníliarúd kikapart belseje
A karácsonyi rovat támogatója a
A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
- 600 g aszalt és kandírozott gyümölcs vegyesen (meggy, szilva, datolya, áfonya, mazsola, narancshéj, barack, gyömbér…)
- 50 g darált mogyoró
- 200 g darált mandula
- 3 db tojás
- 1 csipet só
- 1 mk őrölt fahéj
- 2 csipet őrölt szegfűszeg
- 2 csipet őrölt szerecsendió
- 25 ml olívaolaj
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 db citrom reszelt héja
- ½ db vaníliarúd kikapart belseje
A gyömölcsöket apróra vágjuk. Egy tálba rakjuk az összes hozzávalót, jól átkeverjük és egy kiolajozott, darált mandulával megszórt őzgerincformába simítjuk a masszát. 170 fokos sütőben 35-40 percig sütjük a püspökkenyeret.