Hirdetés
Green Kitchen

Kiviszelet

Hozzávalók

1
25x30 cm-es tepsihez
+

A piskótához

6 tojás
1 csipet só
100 g cukor
20 g vaníliás cukor
2 ek olaj
110 g liszt
1 tk sütőpor
1 ek cukrozatlan kakaópor

A tetejére

2 - 3 db nagyobb kivi
2 ek cukor
1 csomag tortazselé
300 ml víz

A krémhez

300 ml hideg habtejszín
1 csomag habfixáló
400 g tejföl
10 g zselatin + 3 ek víz
4 ek porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kiviszelet

Igazi klasszikus, amihez sok mindent nem is kell hozzáfűzni, mert iszonyú finom. Ha nem szeretitek a kivit, barackbefőttet is tehettek rá. Érdemes kivárni a hűlési időt, mert egy nagyon jó kis desszertet kapunk a végén.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
25x30 cm-es tepsihez
+

A piskótához

6 tojás
1 csipet só
100 g cukor
20 g vaníliás cukor
2 ek olaj
110 g liszt
1 tk sütőpor
1 ek cukrozatlan kakaópor

A tetejére

2 - 3 db nagyobb kivi
2 ek cukor
1 csomag tortazselé
300 ml víz

A krémhez

300 ml hideg habtejszín
1 csomag habfixáló
400 g tejföl
10 g zselatin + 3 ek víz
4 ek porcukor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A piskótához különválasztjuk a tojásokat: a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, a sárgáját pedig kihabosítjuk a kétfajta cukorral. A sárgájás keverékhez hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, a sütőpor és a kakaóport is. Ezután egy spatulával beleforgatjuk a fehérjét, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez kemény habot verünk a habtejszínből, fokozatosan adva hozzá a cukrot és a habfixálót, majd beleforgatjuk a tejfölt. A zselatint elkeverjük a vízzel, 2 percig hagyjuk állni, majd néhány másodpercre betesszük a mikróba, amíg picit meg nem olvad. Ezután több részletben a krémhez adjuk. A krémet a kihűlt piskóta tetejére kenjük, majd hűtőbe tesszük 20 percre. 

Közben a kivit megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a már megdermedt krém tetejére tesszük. Ezután elkészítjük a zselét a leírás szerint, nekem így kellett: a cukrot elkeverjük a zselatinporral, felöntjük a vízzel, felforraljuk, 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, 1-2 percig hagyjuk hűlni, végül ráöntjük a gyümölcsre. Az elkészült sütit legalább 3 órára hűtőbe tesszük, de az a legjobb, ha egy egész éjszakára bent marad, akkor biztosan teljesen összeáll.

kiviszelet
Kiviszelet

Ha tetszett a kiviszelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több retró sütirecept:

A legjobb retro süti: reszelt túrós

Házi krémes

Narancsos linzer

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások