Hirdetés

Mákos guba egy kis csavarral

Hozzávalók

8 - 10
főre

A krémhez

5 db tojás
200 g cukor
1 kg mascarpone
2 csomag vaníliás cukor

A mákos gubához

9 - 10 kifli
700 ml tej
100 ml tejszín
150 ml limoncello
90 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
180 g darált mák
Hirdetés

Mákos guba egy kis csavarral

Ez a desszert tipikus esete annak, amikor a mákosguba is lehet szexi! Krémes, citromos, és még alkohol is van benne. Ha szeretitek a mákos cuccokat, akkor ezt feltétlen próbáljátok ki!
Hirdetés

Hozzávalók

8 - 10
főre

A krémhez

5 db tojás
200 g cukor
1 kg mascarpone
2 csomag vaníliás cukor

A mákos gubához

9 - 10 kifli
700 ml tej
100 ml tejszín
150 ml limoncello
90 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
180 g darált mák

A krémhez a tojásokat és a cukrot egy edénybe rakjuk és vízgőz fölött összemelegítjük, majd robotgéppel kihűlésig habosítjuk. A mascarponét kikeverjük a vaníliás cukorral, majd összekeverjük a tojáshabbal. A kifliket kisebb darabokra vágjuk. A tejet, tejszínt, limoncellot, porcukrot, vaníliás cukrot összekeverjük, beleforgatjuk a kifliket, majd az egészet beleforgatjuk a mákba. A mákos kifliket a krémmel felváltva egy tálba rétegezzük és pár órára a hűtőbe rakjuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások