Hirdetés

Mogyoróvajas fudge

Hozzávalók

20
darabhoz
+
200 g krémes mogyoróvaj
450 g cukor
125 ml tej
1 mk vaníliaaroma
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mogyoróvajas fudge

Fudge, vagy másképpen tejkaramella. Ebből adódóan egy rakás cukor van benne, szóval ezzel számoljatok – nem egy diétás édesség. Viszont! Tényleg elég belőle ebéd után egy kocka, szóval fémdobozba elpakolva elég sokáig fog tartani. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

20
darabhoz
+
200 g krémes mogyoróvaj
450 g cukor
125 ml tej
1 mk vaníliaaroma
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Ráadásul a fudge elkészítése sem bonyolult, ehhez a hozzávalókat egy akkora lábasba rakjuk, amiben kényelmesen elfér minden. A közepesnél kicsit magasabb lángon, állandó kevergetés mellett kb. 15 percig főzzük a karamelles-mogyoróvajas alapot. Ennyi idő alatt a cukor elkezd karamellizálódni, felolvad, a tej pedig elkezd elpárologni, ezáltal besűrűsödik az alap. 

Ekkor fogunk egy nagyjából 15 x 18 cm-es tálat, amit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és ebbe öntjük a besűrűsödött, de azért még önthető karamellt. Hagyjuk megszilárdulni, majd egy éles késsel felvágjuk. 

A felvágás történhet még langyos állapotban, akkor még szebben szeletelhető, mint teljesen kihűlve. Ha túl sokáig hagyjuk a lángon, akkor nehezebben vágható, keményebb karamellát kapunk, ha pedig hamar vesszük le, akkor kicsit lágyabb, ragadósabb verziót. Fémdobozba vagy zárható üvegedénybe pakolva szuper ajándék is lehet belőle valaki olyannak, akit nagyon szerettek. 🙂

Mogyoróvajas fudge
Mogyoróvajas fudge

Ha tetszett a mogyoróvajas fudge receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek is érdekelhetnek:

Mikrós mogyoróvajas karamella

Sörös karamellaöntet

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások