Hozzávalók
- 200 g krémes mogyoróvaj
- 450 g cukor
- 125 ml tej
- 1 mk vaníliaaroma
Hozzávalók
- 200 g krémes mogyoróvaj
- 450 g cukor
- 125 ml tej
- 1 mk vaníliaaroma
Ráadásul a fudge elkészítése sem bonyolult, ehhez a hozzávalókat egy akkora lábasba rakjuk, amiben kényelmesen elfér minden. A közepesnél kicsit magasabb lángon, állandó kevergetés mellett kb. 15 percig főzzük a karamelles-mogyoróvajas alapot. Ennyi idő alatt a cukor elkezd karamellizálódni, felolvad, a tej pedig elkezd elpárologni, ezáltal besűrűsödik az alap.
Ekkor fogunk egy nagyjából 15 x 18 cm-es tálat, amit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és ebbe öntjük a besűrűsödött, de azért még önthető karamellt. Hagyjuk megszilárdulni, majd egy éles késsel felvágjuk.
A felvágás történhet még langyos állapotban, akkor még szebben szeletelhető, mint teljesen kihűlve. Ha túl sokáig hagyjuk a lángon, akkor nehezebben vágható, keményebb karamellát kapunk, ha pedig hamar vesszük le, akkor kicsit lágyabb, ragadósabb verziót. Fémdobozba vagy zárható üvegedénybe pakolva szuper ajándék is lehet belőle valaki olyannak, akit nagyon szerettek. 🙂
Ha tetszett a mogyoróvajas fudge receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!