Hozzávalók
- 200 g vajas keksz
- 200 g gesztenyemassza
- 200 ml hideg habtejszín
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 1 db narancs reszelt héja
- 100 ml csokiöntet
Narancsos gesztenyés pohárkrém
Hozzávalók
- 200 g vajas keksz
- 200 g gesztenyemassza
- 200 ml hideg habtejszín
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 1 db narancs reszelt héja
- 100 ml csokiöntet
A narancsos gesztenyés pohárkrém elkészítéséhez a vajas kekszet kisebb darabokra tördeljük, a gesztenyemasszát pedig szétmorzsoljuk. A tejszínt egy robotgéppel, magas fokozaton kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a gesztenyemasszát, a fűszereket, és a narancshéjat is belereszeljük.
A gesztenyés-tejszínes krémet egymásra rétegezzük az összetördelt vajas keksszel és a csokiöntettel. Ha még tökéletesebb eredményt szeretnénk, fogyasztás előtt 1-2 órán át hűtőben pihentetjük.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: 20 perc
- Összesen: 30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több pohárkrém:
Diós guba pohárkrém
Light mézeskrémes-pohárkrém
Almás pités tiramisu-pohárkrém